ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: και κόντρα στον Βόλο φάνηκε πως στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς ο Βρουσάϊ είναι ένας εκκολαπτόμενος μοντέρνος δεξιός μπακ χαφ, πίσω από τον Λαλά. Δεν επιμένει πλέον τόσο στον Ανδρούτσο, όσο βλέπει την προοπτική με τον Βρουσάϊ, ο Πορτογάλος κόουτς.
Το ζητούμενο βέβαια είναι να το πιστέψει, πως μπορεί να κάνει καριέρα στην νέα, αυτή θέση και ο ίδιος ο παίκτης. Γιατί αν έχω αφουγκραστεί σωστά, ο προπονητής πιστεύει πως το έχει ο Βρουσαϊ αλλά πρέπει και να τον…πείσει για αυτό!
Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί με τον Βιεϊρίνια, όταν πλέον έπαιζε στην Μπουντεσλίγκα και τον γύρισαν από εξτρέμ σε μπακ…
ΒΟΛΟΣ: μπορεί ο Μελισανίδης να έχει τον… πρώτο λόγο για Φαν Βέερτ ενόψει καλοκαιριού, αλλά ο Μπέος του τον έχει δώσει για… Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πως αν έρθει πρόταση από ομάδα του εξωτερικού, κάτι που εννιά στις δέκα φορές σημαίνει υψηλότερα ανταλλάγματα, θα προτιμηθεί!! Έτσι άλλωστε έκανε και το περασμένο καλοκαίρι με τον Δουβίκα…
Για τον 31χρονο Ολλανδό φορ , λοιπόν, έμαθα πως στον Βόλο ήδη είναι ενήμεροι πως βρίσκεται στην λίστα του Γιώργου Δώνη για την Al Fateh.
 Το συμβόλαιο του Έλληνα κόουτς με τον σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας προβλέπει αυτόματη ανανέωση εφόσον την σώσει (ήδη την έχει βγάλει από την ζώνη του υποβιβασμού) και για αυτό κάνει έναν πρώτο μεταγραφικό σχεδιασμό για την νέα σεζόν.
Θα χρειαστεί/βγει στην αγορά για σέντερ φορ σκόρερ αφού ο υπάρχων, Κροάτης Σαντινί, θα αποχωρήσει τον Ιούνιο. Και ο Δώνης από την Super League έχει ήδη δυο στο μυαλό του. Τον Φαν Βέερτ του Βόλου και τον Καρλίτος του Παναθηναϊκού!!
ΑΕΚ: πάλι απουσίασε ο Στάνκοβιτς, πάλι αγωνίστηκε ο Τσιντώντας κόντρα στον ΠΑΣ. Ο Αυστριακός θα συμπληρώσει σε λίγο 3 μήνες από τότε που έκανε αρθροσκόπηση/καθαρισμό στο γόνατό του και ενώ ήταν να επιστρέψει σε δράση το πρώτο 10ημερο του Γενάρη, έχει εξελιχθεί σε σήριαλ. Οπότε το πιέζει στην προπόνηση δημιουργεί φλεγμονή που μαζεύει υγρό.
Με σιγουριά δεν μπορούν να πουν στην Ένωση πότε η πιο ακριβή καλοκαιρινή μεταγραφή τους θα είναι 100% έτοιμος στην διάθεση του Γιαννίκη! Μάλιστα το Σάββατο έβγαλε και μαγνητική που ήταν καθαρή. Γιατί, λοιπόν, τέτοια καθυστέρηση στην αγωνιστική επανένταξη του;
Ο διεθνής Αυστριακός κίπερ έχει τα δικά του παράπονα αλλά από το ιατρικό τημ της ΑΕΚ λένε πως ο Στάνκοβιτς ήταν εκείνος που αγνόησε τις συμβουλές (και ως επικεφαλής αλλά και ως παλαίμαχος ποδοσφαιριστής) του Παντελή Νικολάου, να μην βιαστεί διακόψει την αποθεραπεία που ακολουθούσε, γιατί θα επιβάρυνε την κατάστασή του και δεν θα βοηθούσε και την ομάδα. Αυτό που συμβαίνει δηλαδή. Ήταν και θέμα εμπιστοσύνης/συνεργασίας…
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ:  στο Αγρίνιο γνώρισε την 10η ήττα του στο πρωτάθλημα. Έχασε πάνω κάτω με τον ίδιο… τρόπο όπως και στις περισσότερες από τις προηγούμενες ήττες του.
Δυο πράγματα κρατάω από το ματς των “πράσινων” κόντρα στον Παναιτωλικό που δεν έχουν γραφτεί. Πρώτον, πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν επέστρεψε στην Αθήνα με το πούλμαν της αποστολής, όπως έκανε όταν πήγαιναν…
Και δεύτερον, πως στέλεχος του “τριφυλλιού” έδειξε ενδιαφέρον για τον Μεντόσα! Τον 29χρονο Αργεντινό που με δικό του γκολ “σκότωσε” τον ΠΑΟ. Μετράει ήδη 5 γκολ και 4 ασίστ στην σεζόν, κάνει την διαφορά για την ομάδα του Αναστασίου ενώ έχει σκοράρει και εναντίον ΑΕΚ, Ολυμπιακό!
Αριστερός εξτρέμ που παίζει και “δεκάρι”, συνδυάζει θέαμα και ουσία και σε… οικονομική τιμή.
Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο του Μεντόσα και ήδη μπήκε στην μεταγραφική ατζέντα του “πράσινου”  τμήματος σκάουτινγκ. Για την θέση που παίζει ο πολυδιαφημισμένος και πανάκριβος (ακόμη και ως δανεικός) Βιτάλ. Ο Βραζιλιάνος έτσι κι αλλιώς θα “χαιρετήσει” το καλοκαίρι.
Θυμίζω πως το ίδιο δρομολόγιο, από Παναιτωλικό σε Παναθηναϊκό,έχει ήδη κάνει πριν από τον Μεντόσα ένας άλλος, επίσης Αργεντινός, ο Βιγιαφάνες…