Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επενδυτών & Διαδικτύου (ΣΕΔ), προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 23ης Απριλίου 2023.

Ειδικότερα μετά τη σύσταση σε σώμα, έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Χαράλαμπος (Μπάμπης) Εγγλέζος
Α! Αντιπρόεδρος: Ιωάννα Κωνσταντοπούλου
Β! Αντιπρόεδρος: Γιώργος Κουμπάρος
Γ! Αντιπρόεδρος: Νίκος Οικονομόπουλος
Γενικός Γραμματέας: Ανδρέας Κουτούπης
Ειδική Γραμματέας: Μιχαέλα Θεοδώρου
Ταμίας: Νίκος Μαρκόπουλος
Κοσμήτορας: Σοφία Ασωνίτου

Μέλη: Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης, Γιάννης Σαρρής και Μαρία Ψυλλάκη

Ποιος είναι ο ΣΕΔ

O Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-(ΣΕΔ), είναι αναγνωρισμένο Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο σύμφωνα με το νόμο 3756/2009, άρθρο 10, παρ.4, ΦΕΚ 53 Α’ και 3763/2009, άρθρο 27, παρ.2, ΦΕΚ 80 Α’, συμμετέχει στη Συμβουλευτική Επιτροπή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σαν εκπρόσωπος των Ιδιωτών Επενδυτών στη χώρα μας. Ιδρύθηκε με σκοπό να συμβάλλει στη βελτίωση της επενδυτικής παιδείας των Ελλήνων επενδυτών, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν βρίσκονται, καθώς και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και επίλυση των προβλημάτων τους, με ανάλογες παρεμβάσεις προς τις Αρχές.

Η ιδέα της δημιουργίας του ΣΕΔ γεννήθηκε στο Διαδίκτυο και η ιδρυτική Γενική Συνέλευση έγινε στην Αθήνα, στις 18-3-2000, με τη συμμετοχή 57 ιδρυτικών μελών.

Το καταστατικό του ΣΕΔ εγκρίθηκε με την 4651/9-10-2000 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Η αρχική ονομασία του ΣΕΔ ήταν: “Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου” (ΣΕΔ). Με ομόφωνη απόφαση της Γεν. Συνέλευσης της 9-2-2003, η οποία εγκρίθηκε με την 5147/11-8-2003 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η ονομασία τροποποιήθηκε σε: “Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου” (ΣΕΔ). Ο όρος “Διαδικτύου” που περιλαμβάνεται στον τίτλο του ΣΕΔ, είναι καθαρά συμβολικός και θέλει να καταδείξει ότι ο ΣΕΔ ξεκίνησε από το Διαδίκτυο.
Στο καταστατικό του Συνδέσμου δεν υπάρχει (ούτε υπήρξε ποτέ) οποιοσδήποτε περιορισμός για τα μέλη του, που να αφορά τη χρήση του Διαδικτύου. Μέλη του ΣΕΔ μπορούν να εγγραφούν αποστέλλοντας αίτηση όλα τα φυσικά πρόσωπα, που είναι ή επιθυμούν να γίνουν επενδυτές και αποδέχονται τους σκοπούς και το σύνολο των άρθρων του καταστατικού και του εσωτερικού κανονισμού, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι χρήστες του Διαδικτύου.

Διαβάστε περισσότερα