Ενα νέο υπερσύγχρονο συγκρότημα γραφείων στο Μανχάταν της Ν. Υόρκης εγκαινιάζει η Google καθώς οι εργαζόμενοι της εταιρείας επιστρέφουν στον φυσικό χώρο γραφείων ύστερα από σχεδόν δυο χρόνια τηλεργασίας. Η Google άνοιξε επίσημα το νέο campus γραφείων σε μια προβλήτα του ποταμού Hudson, της Νέας Υόρκης.

Το συγκρότημα είναι συνολικής επιφάνειας 630.000 τετραγωνικών ποδιών, βρίσκεται στην προβλήτα 57 και περιλαμβάνει τρία κτίρια με χωρητικότητα περίπου 450 υπαλλήλων.

Ο χώρος, ο οποίος περιλαμβάνει ένα πάρκο δύο στρεμμάτων στον τελευταίο όροφο, θα έχει επίσης μια νέα αίθουσα φαγητού, κοινοτικό χώρο κ.ά.

Στην τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων η οικονομική διευθύντρια της Alphabet και της Google, Ρουθ Πόρατ, δήλωσε ότι η εταιρεία τελείωσε το έργο πριν από το αρχικό χρονοδιάγραμμα καθώς αγωνίζεται να προσλάβει περισσότερους υπαλλήλους στη Νέα Υόρκη.

Η πανεπιστημιούπολη θα περιλαμβάνει 7,3 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια χώρων γραφείων ενώ σχεδόν το μισό του χώρου θα είναι αφιερωμένο σε κοινοτικούς χώρους και πάρκα που αναπτύχθηκαν από διάφορους συνεργάτες.

Μεγάλες επενδύσεις στις ΗΠΑ

Η Google την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι οι επενδύσεις της στις ΗΠΑ σε γραφεία και κέντρα δεδομένων θα ανέλθουν σε περίπου 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, συμπεριλαμβανομένων των επεκτάσεων στη Νέα Υόρκη.

Η εταιρεία σχεδιάζει, επίσης, να αναπτύξει επιπλέον 1,7 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια χώρου γραφείων στη γειτονιά Hudson Square, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.