O Τζεφ Μπέζος φέρεται να αγόρασε ένα τέταρτο ιδιωτικό τζετ με την τιμή του να ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια δολάρια.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon αγόρασε τον περασμένο μήνα ένα Gulfstream G700, ένα πολυτελές επαγγελματικό τζετ που κατασκευάζεται από την Gulfstream Aerospace και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα ιδιωτικά τζετ στον κόσμο, σύμφωνα με το Business Insider.

Ταξιδεύει σχεδόν με την ταχύτητα του ήχου

Με μέγιστη εμβέλεια περίπου 7.500 ναυτικά μίλια, το G700 λέγεται επίσης ότι είναι ικανό να φτάσει την τελική ταχύτητα των 0,925 Mach – ή περίπου 92,5% της ταχύτητας του ήχου, περίπου 710 m.p.h..

Gulfstream G700

Το G700 διαθέτει επίσης 20 πανοραμικά παράθυρα και « αθόρυβη καμπίνα με 100% φρέσκο, ιονισμένο με πλάσμα αέρα που αναπληρώνεται κάθε δύο έως τρία λεπτά». Την περασμένη Κυριακή, το G700 απογειώθηκε από την Ίμπιζα.

Περίπου την ίδια ώρα, ο Μπέζος και η αρραβωνιαστικιά του Λόρεν Σάντσεζ φωτογραφήθηκαν στο νησί κοντά στο superyacht του μεγιστάνα αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ζευγάρι πραγματοποιεί διακοπές διαρκείας στη Μεσόγειο και επισκέφθηκε μάλιστα και την Ελλάδα.

Τα δημόσια διαθέσιμα στοιχεία πτήσεων έδειξαν ότι το αεροπλάνο του Μπέζος έκανε 28 πτήσεις σε 39 ημέρες – αφήνοντας αποτύπωμα άνθρακα 264 τόνων, ή 17 φορές περισσότερο από ό,τι εκπέμπει ο μέσος Αμερικανός σε ένα χρόνο.

Γιατί δεν έγινε γνωστή η νέα αγορά του Τζεφ Μπέζος


Ο Μπέζος προφανώς προσπάθησε να κρατήσει την απόκτηση του αεροπλάνου του μακριά από τα μάτια του κοινού, χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες τζετ να κρατούν τις πληροφορίες σχετικά με τα αεροσκάφη τους ιδιωτικές.

Το πρόγραμμα FAA Privacy ICAO Aircraft Address (PIA) επιτρέπει στους ιδιοκτήτες αεροσκαφών να χρησιμοποιούν προσωρινές, τυχαίες διευθύνσεις που αλλάζουν τους αριθμούς ταυτότητας του αεροσκάφους, ώστε οι πτήσεις να είναι λιγότερο ανιχνεύσιμες από το κοινό.

Η είδηση της τελευταίας αγοράς του Μπέζος δημοσιεύτηκε επίσης από τον Τζακ Σουίνι, τον φοιτητή από τη Φλόριντα που προκάλεσε την οργή του Έλον Μασκ και της Τέιλορ Σουίφτ επειδή δημοσίευσε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημόσια διαθέσιμα δεδομένα παρακολούθησης πτήσεων για τα ιδιωτικά τους τζετ.

Διαβάστε ακόμη: