Το μικρότερο crossover στην γκάμα της αποκάλυψε η Hyundai, το οποίο βάπτισε Casper. Σίγουρα το πρώτο που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε το όνομα αυτό (αρχικά είχε την κωδική ονομασία AX-1) είναι το μικρό, φιλικό και γλυκύτατο φαντασματάκι Κάσπερ, από τη γνωστή παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων. Σύμφωνα με τη Hyundai όμως το όνομά του προέρχεται από τον Bobby “Casper” Boyden, ένα δημοφιλή σκέιτερ της δεκαετίας του ’70.

To Casper της Hyundai δε θέλει να τρομάξει τους κατοίκους της πόλης με τις διαστάσεις του, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες το μήκος, το πλάτος, το ύψος και το μεταξόνιό του θα περιορίζονται στα 3.595 χλστ., 1.595 χλστ., 1.575 χλστ. και 2.400 χλστ. αντίστοιχα. Έχει δομηθεί στην πλατφόρμα Κ1, την οποία χρησιμοποιούν επίσης τα Hyundai i10 και Kia Picanto.

Η σχεδίαση του, παρότι ιδιαίτερη, δε σε κάνει να το βάζεις στα πόδια όταν το αντικρίζεις. Αντιθέτως, σε προκαλεί να το εξερευνήσεις. Αν και πιθανότατα δε θα προσφέρεται με τετρακίνητη έκδοση, ο ήπιος περιπετειώδης χαρακτήρας του είναι εμφανής, χάρη στην απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, τις ράγες οροφής, τις αλουμινένιες ποδιές εμπρός-πίσω και το μαύρο προστατευτικό πλαστικό στα τετραγωνισμένα του φτερά.

Παρατηρήστε, ακόμα, την τετραγωνισμένη του καμπίνα, τις έντονες πλευρικές νευρώσεις, τα εμπρός φωτιστικά σώματα δύο επιπέδων, με τα led επάνω να είναι στενόμακρα και τα κάτω στρογγυλά, ενώ τεχνολογίας led είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα που σχηματίζουν πολλά μικρά τρίγωνα.

Προς το παρόν η κορεάτικη εταιρεία δεν αποκαλύπτει φωτογραφίες από το εσωτερικό του νέου Casper. Στην πατρίδα του θα προσφέρεται με δυο τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες, τον ατμοσφαιρικό 1.0 MPI και τον turbo 1.0 T-GDI, με ισχύ μάλλον 76 και 100 ίππους αντίστοιχα. Θα συνεργάζονται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων ή με αυτόματο επίσης 5 ταχυτήτων.

Το λανσάρισμά του στην Κορέα θα πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, ωστόσο είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κάνει απόβαση και στην Ευρώπη, αλλά ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο.