Η πανδημία του κορωνοϊού και το lockdown που με καθυστέρηση ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με ό,τι κάτι τέτοιο συνεπάγεται σε οικονομία και κοινωνία, έρχεται να μας επιβεβαιώσει ότι οι φωτιές που είχαν ανάψει πριν το καλοκαίρι στα κυρίαρχα θέματα έγιναν πυρκαγιές, και μάλιστα ανεξέλεγκτες. Δεν χωρεί αμφιβολία ότι στο ζήτημα αντιμετώπισης του κορωνοϊού υπήρξε ολιγωρία, ανεπάρκεια, επανάπαυση σε ένα δήθεν σαξές στόρι που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο. Η κυβέρνηση, ιδίως οι αρμόδιοι πολιτικοί προϊστάμενοι, θεώρησαν ότι όλα τέλειωσαν. Και δεν φρόντισαν να προετοιμαστούν για το δεύτερο κύμα, για την ακόμα πιο σκληρή και επικίνδυνη επιστροφή του κορωνοϊού. Ούτε νέες ΜΕΘ δημιουργήθηκαν, ούτε εκείνες που έγιναν με δωρεές στελεχώθηκαν, ούτε θωρακίστηκε όπως έπρεπε το Σύστημα Υγείας. Με τρεις χιλιάδες κρούσματα την ημέρα και δεκάδες νεκρούς αποδομείται πλήρως ο μύθος της αποτελεσματικής κυβέρνησης όλων εκείνων που επαναπαύθηκαν στις δάφνες του καλοκαιριού, και μέσα από συνεντεύξεις και δημοσιότητα την οποία προκαλούσαν μίλαγαν για παραγγελίες 400 χιλιάδων εμβολίων!!!

Υποφέρουν οι μικρομεσαίοι

Ούτε εμβόλια είδαμε, γιατί φυσικά δεν είναι έτοιμα, ούτε φάρμακα είδαμε, ούτε σύστημα Υγείας, ούτε ΜΕΘ. Την ίδια ώρα η κοινωνία υποφέρει. Το ζήτημα της εστίασης έχει τσακίσει τους μικρομεσαίους. Θα πρέπει να ξέρουν εκεί στο Μαξίμου και να το αντιληφθούν ότι οι δημοσκοπήσεις και η προπαγάνδα δεν σώζουν ζωές, δεν δίνουν δουλειές, δεν προστατεύουν μια κοινωνία ευάλωτη. Αργά ή γρήγορα το κύμα θα ξεσπάσει και ο φόβος θα κυριαρχήσει.

Ανεξέλεγκτη κατάσταση

Ήδη η κατάσταση στην οικονομία γίνεται ανεξέλεγκτη. Οι προβλέψεις μιλούν για ύφεση τουλάχιστον 11%, το δημόσιο χρέος στο 207%, δημοσιονομικό κενό τεράστιο, και οι προβλέψεις για το 2021 μετέωρες. Γνωρίζουμε ήδη από πέρσι πώς κινήθηκε ο τουρισμός, και αν σταθούμε στο γεγονός ότι οι μεγάλες χώρες κάνουν σχεδιασμό για lockdown και αντιμετώπιση του κορωνοϊού μέχρι και τον Απρίλιο, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι τουριστικά η Ελλάδα και το ’21 θα βρεθεί σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση.

Τα ψέματα τελείωσαν

Υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει να αντιληφθούν στο Μαξίμου ότι τα ψέματα τελείωσαν. Οι συγκυρίες όπως διαφαίνονται προϋποθέτουν πρόσωπα υψηλής ποιότητας με γνώσεις και αποφασιστικότητα που να μπορούν να διαχειριστούν το αύριο της Ελλάδας. Με τους αποτυχημένους, τους δημοσιοσχετίστες, τους αλαζόνες, τους αυθάδεις και προκλητικούς υπουργούς και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη ούτε η Ελλάδα αλλάζει ούτε οι κρίσεις αντιμετωπίζονται.

Δεν βοηθά ο λαϊκισμός

Και από την άλλη πλευρά θα πρέπει να σταματήσει και ο Αλέξης Τσίπρας να λαϊκίζει, διότι προσβάλλει, προκαλεί και εκτίθεται γιατί είναι ο ίδιος που τώρα λέει άλλα για αδράνεια της κυβέρνησης στον κορωνοϊό, ενώ το καλοκαίρι κραύγαζε για δήθεν αστυνομοκρατία όταν προσπαθούσε η πολιτική προστασία να απομακρύνει τον κόσμο από τις πλατείες.