Η τελευταία μέτρηση τηλεθέασης για το καλοκαίρι έφερε την έκπληξη στον πίνακα της Nielsen. Την περασμένη εβδομάδα το Mega κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό τηλεθέασης μετά την επιστροφή του (10,6%) και σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση! Το κανάλι ενισχύεται από την εκπομπή «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την ταινιοθήκη του σταθμού.

Την πρώτη θέση διατήρησε ο Alpha, που ήταν οριακά μπροστά από τον ΣΚΑΪ, με ποσοστό 12,8% έναντι 12,6%. Το Star ακολούθησε με 10,5%, ενώ ο ΑΝΤ1 βρέθηκε χαμηλά, στο 9%, και το Open στο 7,4%. Τέλος, το Μακεδονία TV είχε 1%. Συνολικά τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια είχαν ποσοστό 63,9% και τα περιφερειακά κανάλια και η συνδρομητική τηλεόραση 25%. Υψηλός παρέμεινε και ο μέσος όρος τηλεθέασης για τους τρεις σταθμούς της ΕΡΤ, αφού συγκέντρωσαν συνολικά 11%. Η ΕΡΤ1 είχε 6,6%, η ΕΡΤ2 2,6% και η ΕΡΤ3 1,8%. Σε επίπεδο ομίλων, Alpha – Star συγκέντρωσαν 23,3% και ΑΝΤ1 – Μακεδονία TV 10%.

Πρωτιά για το MEGA

Συνεχίζεται το σερί πρωτιάς για τις ενημερωτικές εκπομπές του Mega. Η ενημερωτική εκπομπή με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη έκοψε πρώτη το νήμα του ανταγωνισμού στο δυναμικό κοινό 18-54, με μέσο μερίδιο τηλεθέασης 15,6%, ενώ πολύ υψηλό ήταν το ποσοστό και στο γενικό σύνολο (14,1%). Πρώτο στη ζώνη του ήταν για μία ακόμη φορά το «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο, με μέσο μερίδιο τηλεθέασης 18,9% στο δυναμικό κοινό και 18,2% στο γενικό.