search

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Καράβι της Τέχνης… δένει για ένα απολαυστικό διήμερο στη Λαμία!

Περισσότερα από 250 έργα 60 καλλιτεχνών συμμετέχουν αύριο Πέμπτη και Παρασκευή (23 & 24/6/2022) στην 15η Υπαίθρια Καλλιτεχνική Συνάντηση του ΣΚΕΤΚΕ στην πλατεία Αλέκου Κοντόπουλου

220622160809_lamia-sketke

Στις 23 και 24/6/2022 θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό κέντρο της Λαμίας στη γραφική πλατεία Αλέκου Κοντόπουλου («Καράβι»), η 15η Υπαίθρια Καλλιτεχνική Συνάντηση του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας (ΣΚΕΤΚΕ).

Μια έκθεση θεσμός, 60 καλλιτεχνών μελών του Συλλόγου, με δυνατότητα βιωματικής συμμετοχής του κοινού στις προγραμματισμένες δράσεις υπό την καθοδήγηση καλλιτεχνών, καθώς και άλλων συνεργαζόμενων προσωπικοτήτων και φορέων!

Στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι η εξοικείωση του κοινού με την Τέχνη, η γνωριμία με τους ίδιους τους καλλιτέχνες και το έργο τους και κυρίως η επαφή των παιδιών μέσα από το παιχνίδι, τις τεχνικές, τα υλικά, τα χρώματα, προκειμένου αυτά να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους και να αποκαλυφθεί η δημιουργική τους έκφραση.

Αυτά και άλλα πολλά θα μπορεί κανείς να συναντήσει αυτό το διήμερο ξεκινώντας με έναν χαλαρό περίπατο ή μια απολαυστική περιήγηση στο κέντρο της Λαμίας!

Με την υλικοτεχνική υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων, και την επιμέλεια καλλιτεχνών, η πλατεία «Αλέκου Κοντόπουλου» θα διαμορφωθεί σε ένα πανέμορφο σκηνικό έτοιμο να σκορπίσει χαρά και αισιοδοξία στους επισκέπτες!

Η έκθεση και οι εκδηλώσεις

Η υπαίθρια έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 250 έργα 60 καλλιτεχνώνζωγραφικής, γλυπτικής, ψηφιδωτών, κεραμικών, χειροποίητων κοσμημάτων, κατασκευών.

Παράλληλες εκδηλώσεις θα πλαισιώνουν το διήμερο, όπως:

-ζωντανή μουσική

-θεατρική παράσταση με αποσπάσματα έργου

-Video art, animation

-ζωντανή προβολή των δρώμενων σε όψη κτιρίου (είσοδος από πλατεία Ελευθερίας).

-«Τα πολλαπλά πρόσωπα της Τέχνης», ανοιχτή συζήτηση Performance με ιστορικό τέχνης, ψυχολόγο και συμμετοχή καλλιτεχνών που θα δημιουργήσουν έργο επιτόπου,

-η γνωριμία των παιδιών με τα μυστικά του ωκεανού,

-παιδικές ομαδικές δράσεις με ζωγραφική, κόμικς, πηλό, κόσμημα.

Με τη λήξη των εκδηλώσεων, Παρασκευή βράδυ, θα ακολουθήσει λαχειοφόρος έργων – προσφορές των καλλιτεχνών.

Η συμμετοχή του κοινού στα δρώμενα του διημέρου είναι δωρεάν.

Η συνδιοργάνωση αυτή με τον Δήμο Λαμιέων αναδύει αισθήματα ικανοποίησης και ευγνωμοσύνης, επισφραγίζοντας για άλλη μια φορά τη συνέχεια της μακρόχρονης και εξαιρετικής συνεργασίας.

Ο ΣΚΕΤΚΕ προσκαλεί τους επισκέπτες να μοιραστούν την αφθονία των συναισθημάτων που προσφέρει η τέχνη, να ταξιδέψουν στην πιο απολαυστική, πολυμορφική και δημιουργική βόλτα της πόλης, να γίνουν συνεπιβάτες στο «Καράβι της Τέχνης» που θα αράξει φέτος στην πλατεία που φέρει το όνομα ενός σπουδαίου καλλιτέχνη από τους πρωτοπόρους της αφαίρεσης στην Ελλάδα, του δικού μας Αλέκου Κοντόπουλου.