Με Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ορίστηκε ως Εθνικός Οργανισμός / Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς «Νεολαία» και «Αθλητισμός» και του προγράμματος «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης», για την περίοδο 2021-2027.

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ εδραιώνεται ως ο Οργανισμός που υποστηρίζει το έργο και εφαρμόζει την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε θέματα νεολαίας. Η μακρόχρονη εμπειρία και η εξειδικευμένη τεχνογνωσία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στο συντονισμό προγραμμάτων νεολαίας με γνώμονα την υπηρέτηση του κοινού ευρωπαϊκού οράματος, αποτελούν βασικά εχέγγυα για τη διασφάλιση του επιτυχούς συντονισμού των προγραμμάτων.

Το πρόγραμμα Erasmus+

To πρόγραμμα Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους τομείς της Εκπαίδευσης, της Κατάρτισης, της Νεολαίας και του Αθλητισμού, για την περίοδο 2021-2027. Αξιοποιώντας τα επιτεύγματα και την εμπειρία που αποκτήθηκε την περίοδο 2014-2020, το Erasmus+ ενισχύεται, ώστε να αυξήσει τις ευκαιρίες που προσφέρονται σε περισσότερους πολίτες και οργανισμούς και να συμβάλει στην οικοδόμηση μιας πιο συνεκτικής, περιεκτικής, πράσινης και ψηφιακής κοινωνίας. Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη της εκπαιδευτικής, επαγγελματικής και προσωπικής εξέλιξης των πολιτών στην Ευρώπη και πέραν αυτής, συμβάλλοντας στην αειφόρο ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κοινωνική συνοχή, καθώς και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνει την ευκαιρία σε νέους και οργανισμούς να συμμετέχουν σε υψηλής ποιότητας δραστηριότητες αλληλεγγύης και κυρίως εθελοντισμού, όπου καλούνται να αντιμετωπίσουν στην πράξη κοινωνικές και ανθρωπιστικές προκλήσεις, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Οι Οδηγοί των προγραμμάτων αναμένεται να δημοσιευτούν εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σημειώνεται ότι για τον τομέα του «Αθλητισμού», οι αιτήσεις για το έτος 2021 θα υποβληθούν στον Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού (EACEA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και από το έτος 2022 και εξής στις Εθνικές Μονάδες Συντονισμού.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.