Ακόμη πιο «πλούσια» σε περιεχόμενο έγινε η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Μεταμόρφωσης, ύστερα από μια σημαντική προσφορά που δέχθηκε. Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή δώρισε 50 βιβλία για την Τέχνη και τους εκπρόσωπούς της, καθώς επίσης λευκώματα και κάποιες ειδικές εκδόσεις για τον ελληνικό πολιτισμό.

Ήδη από τους υπεύθυνους της Βιβλιοθήκης έχει ξεκινήσει η διαδικασία ταξινόμησης των βιβλίων και των λευκωμάτων κι έτσι σύντομα θα είναι διαθέσιμα για το κοινό.

«Από σήμερα η Βιβλιοθήκη του δήμου μας, μια καινούργια βιβλιοθήκη με άριστες υποδομές και προοπτικές, γίνεται πλουσιότερη με μια ακόμη σημαντική δωρεά βιβλίων, αυτή τη φορά από το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή», τόνισε η αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Χριστίνα Αντωνοπούλου και πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε από καρδιάς γι’ αυτή τη σημαντική δωρεά, όπως ευχαριστούμε και το Τμήμα Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Περιβάλλοντος του δήμου Μεταμόρφωσης για την πολύτιμη βοήθειά τους στην παραλαβή και παράδοση των βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη».