Μεγάλο μέρος γυρισμάτων και παραγωγών ανέστειλε τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου το Hollywood σύμφωνα με το σωματείο ηθοποιών. Αυτήν την περίοδο τα κρούσματα του κορωνοϊού συνεχίζουν να κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ στο Λος Άντζελες, που έχει μετατραπεί σε μία από τις κύριες εστίες της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Οι περισσότερες παραγωγές θα σταματήσουν μέχρι τη δεύτερη ή τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, αν όχι αργότερα», τόνισε το σωματείο SAG-AFTRA σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, μέρες νωρίτερα, αξιωματούχοι υγείας της κομητείας του Λος Άντζελες κάλεσαν τους κινηματογραφιστές να «εξετάσουν να διακόψουν τις εργασίες τους για μερικές εβδομάδες κατά τη διάρκεια αυτής της καταστροφικής αύξησης των κρουσμάτων της Covid».

Το Λος Άντζελες, η πιο πυκνοκατοικημένη κομητεία των ΗΠΑ, με περίπου δέκα εκατομμύρια κατοίκους, έχει μετατραπεί σε μια από τις κύριες εστίες της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα και καταγράφει σχεδόν καθημερινά ρεκόρ μολύνσεων, με τα νοσοκομεία να κατακλύζονται από ασθενείς της νόσου.

Μέχρι σήμερα, περίπου 750.000 μολύνσεις έχουν εντοπιστεί επίσημα στην κομητεία, όπου ο ιός έχει προκαλέσει το θάνατο σε σχεδόν 10.000 ανθρώπους.

Μέτρα απαγόρευσης που τέθηκαν σε εφαρμογή στις αρχές Δεκεμβρίου σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του ιού επεκτάθηκαν επ ‘αόριστον σε όλη τη νότια Καλιφόρνια χθες Τρίτη, όπου οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δέχονται μεγάλη πίεση και τα ασθενοφόρα μερικές φορές χρειάζεται να τρέχουν για ώρες για να βρουν νοσοκομειακό κρεβάτι για ασθενείς που μεταφέρουν.

Το σωματείο SAG-AFTRA έχει εντείνει τις πρωτοβουλίες του για να προσπαθήσει να ξαναρχίσουν τα γυρίσματα στο Hollywood μετά την ολική διακοπή λειτουργίας τον περασμένο Μάρτιο, ιδίως μέσω μιας συμφωνίας που υπεγράφη τον Σεπτέμβριο με τα μεγαλύτερα στούντιο για υγειονομικά μέτρα, που θα εφαρμοστούν για την προστασία ηθοποιών, συμπεριλαμβανομένων διεξοδικών τεστ.