Ο Ολυμπιακός μπορεί να διαθέτει τέσσερα σέντερ μπακ υψηλού επιπέδου και μεγάλης χρηματιστηριακής αξίας, όπως οι Σισέ (8.000.000 ευρώ), Μανωλάς (4.500.000), Μπα ( 4.500.000), Παπασταθόπουλος (2.000.000), αλλά ο νέος κόουτς, Κάρλος Κορμπεράν, φέρεται να έχει ζητήσει και την απόκτηση βασικού στόπερ.

Έτσι μπορούν άλλωστε να εξηγηθούν και σχετικά δημοσιεύματα, είτε… μπαγιάτικα που αφορούσαν τον Σάμουελ Ουμτιτί, είτε τα φρέσκα που αφορούν –μεταξύ άλλων– και τον Άλβαρο Γκονζάλες. Με τον 32χρονο Ισπανό στόπερ, των 2.500.000 ευρώ σημερινή χρηματιστηριακή αξία, να έχει μείνει από την 1η Αυγούστου ελεύθερος από τη Μαρσέιγ.

Αξίζει εδώ να επισημάνουμε πως ο Αλβάρο Γκονζάλες ανήκει σε έναν ισπανικό μανατζερικό κολοσσό, την Promoesport, που αυτό το καλοκαίρι –σε ό,τι έχει σχέση με την ελληνική Big 5– ήταν πίσω από την πώληση του Φραν Βέλεθ στην Αλ Φατέχ, τον ερχομό των Μπράντον Τόμας στον ΠΑΟΚ και Ζόνας Τόρο στον Παναθηναϊκό ενώ βρέθηκε σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ για τον Ισπανό στόπερ Φάλι, με τον ΠΑΟ για τον Μαροκινό στόπερ Φεντάλ και με τον Άρη για τον Ισπανό μέσο Πέρε Πόνς.

Μένει, λοιπόν, να δούμε αν η Promoesport κάνει… δουλειά και με τον Ολυμπιακό ή με ΑΕΚ και Άρη, όπου επίσης έχει προτείνει παίκτες της. Προς το παρόν πάντως έχει δύο πελάτες της στον Παναθηναϊκό (τους Ρούμπεν Πέρεθ και Ζόνας Τόρο) και άλλους δύο στον ΠΑΟΚ (τους Νέλσον Ολιβέιρα και Μπράντον Τόμας).


Να επανέλθω στους… σέντερ μπακ του Ολυμπιακού αφού το ρεπορτάζ θέλει να ψάχνεται για ενίσχυση και σε αυτές τις θέσεις ο Πρωταθλητής Ελλάδας. Τώρα αν χωράει και πέμπτος στους ήδη τέσσερις πρωτοκλασάτους που διαθέτουν οι  «ερυθρόλευκοι», θα φανεί προσεχώς. Αν πάντως ο Κάρλος Κορμπεράν θέλει να παίζει συχνά με 3άδα στην άμυνα, τότε ασφαλώς και δεν… φτάνουν οι τέσσερις.

Από εκεί και πέρα, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που έμεινε εκτός ευρωπαϊκής λίστας του Ολυμπιακού (για τα δύο ματς με τον Απόλλων Λεμεσού) λόγω τραυματισμού, είναι αλήθεια πως κάνει γκελ σε ομάδες της Αραβίας! Και ενδεχομένως θα μπορούσε να αποχωρήσει από το λιμάνι, εφόσον έσκαγε πρόταση.

Το ερώτημα είναι αν ο Σωκράτης, που επέστρεψε τον Γενάρη του 2021 στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό (κι ενώ είχε προσφορές από Φούλαμ, ΑΕΚ και Ιταλία), θα το σκεφτόταν στα 34 του χρόνια να μετακομίσει στον Κόλπο για κάποια ομάδα της Σαουδικής Αραβίας (ή του Κατάρ). Η ενημέρωση της στήλης θέλει τον Παπασταθόπουλο να μην είναι πλέον αρνητικός σε αυτή την προοπτική. Έχει μεγαλώσει άλλωστε και το παιδί του, όπως λένε από το στενό περιβάλλον του.

Στο διά ταύτα: Πρόταση στον Σωκράτη από Αραβία μεριά δεν ξέρω αν έχει φτάσει ή είναι στον… δρόμο. Αυτό που ξέρω είναι πως ο Γιώργος Δώνης, ο κόουτς της Αλ Φατέχ και ξέρει πολύ καλά και του αρέσει ο Παπασταθόπουλος…


Ο Τικίνιο μετά τη ρεβάνς ενάντια στη Σλόβαν… χαιρέτησε τον Ολυμπιακό. Με 1.000.000 ευρώ transfer fee για τους «ερυθρόλευκους», πήρε μεταγραφή στη Μποταφόγκο, επιστρέφοντας μετά από έξι χρόνια στη Βραζιλία.

Ο Τικίνιο στον Ολυμπιακό της περσινής σεζόν που δεν είχε την δημιουργία άλλων χρόνων, έβαλε 14 γκολ, χωρίς να εκτελεί πέναλτι, χωρίς να είναι βασικός κι αναντικατάστατος. Είναι ένας επιθετικός για το  «κουτί» που αν τον «τάιζες» σωστά και συχνά, θα μπορούσε να κάνει 20 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η αποχώρησή του φυσιολογικά θα φέρει άλλον φορ στους  «ερυθρόλευκους» και ήδη το βράδυ του Σαββάτου η αγγλική ιστοσελίδα «footballinsider247.com» αποκάλυψε πως η Νότιγχαμ Φόρεστ συμφώνησε με τη Μπορντό (έπεσε στη 2η κατηγορία στην Γαλλία) για την απόκτηση αντί 3.400.000 λιρών του Ουί Τζό Χουάνγκ, ο οποίος θα παραχωρηθεί άμεσα στον Ολυμπιακό. Κάτι πάντως, που διαψεύστηκε από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.


Ο Χουάνγκ, που στις 28 Αυγούστου θα κλείσει τα 30 του χρόνια, έχει σήμερα χρηματιστηριακή αξία 7.000.000 ευρώ και είναι 45 φορές διεθνής με την Εθνική Νοτίου Κορέας στην οποία μετράει 15 γκολ. Είναι δεδομένο πως θα φύγει μέσα στον Αύγουστο από τους  «Γιρονδίνους» (πέρσι έβαλε 11 γκολ σε συνολικά 32 ματς στο Σαμπιονά μαζί τους) και απασχόλησε, μέχρι τώρα, Γουλβς, Ναντ, Μπρέστ, Λιλ και τη Μινεσότα από το MLS!

Μία σημαντική λεπτομέρεια. Ο Ουί Τζο Χουάνγκ είναι «ομόσταβλος» με τον συμπατριώτη / συνεπώνυμό του Ιν Μπεόμ Χουάνγκ, στο μεγάλο αγγλικό μανατζερικό Γραφείο CAA BASE, που έχει κορυφαίο ποδοσφαιρικό πελάτη της τον επίσης Νοτιοκορεάτη επιθετικό, Σον, της Τότεναμ.

Θυμίζω πως η Base που παραδοσιακά έχει πολύ καλή σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να πειστεί ο Ιν Μπέομ Χουάνγκ να παίξει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό ενώ στο πελατολόγιο της έβαλε πριν από μερικούς μήνες τον Μαντί Καμαρά ενώ έχει και τον προπονητή της Νότιγχαμ Φόρεστ, Στιβ Κούπερ…


Με την… τέταρτη ο Χάρης Χαρίσης έγινε τελικά συμπαίκτης του Γούτα στη Σίβασπορ! Είχαν προηγηθεί τρεις επίσημες προτάσεις του τουρκικού κλαμπ στον Ατρόμητο, από τα τέλη Ιουνίου, αλλά και οι τρεις είχαν απορριφθεί. Ξεκίνησαν από τις 220.000 και έφτασαν μέχρι τα 350 χιλιάρικα, όλες όμως, με δόσεις… Κωτσόβολου!

Τελικά το deal έκλεισε την Τετάρτη (10/08) στις 550.000 ευρώ για τον Ατρόμητο και μπόνους στόχων άλλα 50 χιλιάρικα! Οι δόσεις πάντως… δόσεις στην αποπληρωμή!

Έτσι κι αλλιώς, το συμβόλαιο του 27χρονου διεθνή μέσου έληγε το επόμενο καλοκαίρι και πολύ δύσκολα θα παρέμενε στο Περιστέρι. Επίσης, αυτή ήταν η μόλις δεύτερη φετινή αγορά της τουρκικής ομάδας (εστίασε βασικά σε ελεύθερους παίκτες), μετά το 1.000.000 ευρώ που ξόδεψε για την απόκτηση του Πολωνού φορ, Κάρολ Ανγκιέλσκι!

Ήταν και σφοδρή επιθυμία του Χάρη Χαρίση να τον δώσουν στη Σίβασπορ, στην οποία σχεδόν τριπλασίασε τις αποδοχές του (στον Ατρόμητο καθαρά δεν είχε πάνω από 150 χιλιάρικα συμβόλαιο). Έπαιξε ρόλο, βέβαια και η απόλυτα πετυχημένη παρουσία του Γούτα στην τουρκική ομάδα, με τον διεθνή Έλληνα στόπερ να αποτελεί σήμερα τον πιο ακριβό παίκτη του ρόστερ της (3.000.000 χρηματιστηριακή αξία)…


Η μεταγραφή Χαρίση στη Σίβασπορ ήταν 100% του Πολ Κουτσολιάκου (Rogon), αποτέλεσε μία ιστορία σχεδόν δύο μηνών, με τον άσο να πηγαίνει την Παρασκευή στα… βάθη της Τουρκίας (το αεροπορικό ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη στη Σεβάστεια διαρκεί 80’!), συνοδευόμενος από τον Σεραφείμ Μίχα (συνεργάτη του Κουτσολιάκου).

Η καθυστέρηση της ανακοίνωσης του Χαρίση οφείλεται στο γεγονός ότι η Σίβασπορ σαββατιάτικα είχε εκτός έδρας αγώνα (στην Άδανα των Ονιεκούρου / Μπαλοτέλι)…


Οι Έλληνες και γενικότερα οι παίκτες από την ελληνική Super League αποτελούν πλέον μεταγραφικό… must στην Τουρκία. Ας όψεται βασικά ο Μπακασέτας (νέος… Γκέκας) αλλά και η… Αλάνιασπορ που καθιέρωσε την «ελληνική μόδα» στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας, όταν πριν από λίγα χρόνια επένδυσε στις αγορές των Βιγιαφάνιες, Τζαβέλλα, «Μπάκα», Σιώπη που της βγήκαν.

Μέσα Αυγούστου, με το θερινό μεταγραφικό παζάρι να έχει ακόμη ένα γεμάτο 30ήμερο μπροστά του μέχρι να κλείσει και οι τουρκικές ομάδες ήδη μετράνε τα εξής ψώνια από ελληνικά κλαμπ: Χατζηγιοβάνη, Μακέντα, Πέπε, Ονιεκούρου, Εντιαγιέ, Άοσμαν, Χαρίση, Bράνιες!

Οι παραπάνω οκτώ (8) πάντως σίγουρα θα αυξηθούν αφού ήδη ο Λάζαρος Λάμπρου που δεν υπολογίζεται από τον Λουτσέσκου και βρίσκεται στη βιτρίνα του ΠΑΟΚ είναι κοντά στην Γκιρεσουνσπόρ που του προσφέρει plus 320.000 ευρώ καθαρές ετήσιες αποδοχές και είναι σε διαπραγμάτευση με τον  «δικέφαλο» που αξιώνει αξιοπρεπές transfer fee και όχι απλά μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης.

Επίσης, οι Μαντσίνι, Τσιντώτας, Ντάγκλας Αουγκούστο, Φορτούνης, Πασχαλάκης, Διούδης, Γκάρι Ροντρίγκες είναι άλλοι 7 Σουπερλιγκάτοι ποδοσφαιριστές που τα ονόματά τους παίζουν (άλλων πιο δυνατά) για τουρκικές ομάδες. Κοντός ψαλμός αλληλούια και για κάποιους από τους παραπάνω…