Ο Σωκράτης Φάμελλος φαίνεται πως επέλεξε τη μέση οδό, καθώς δεν τόλμησε τελικά να προχωρήσει στη διαγραφή του Νίκου Παππά, φοβούμενος ίσως περαιτέρω εσωκομματικές αναταράξεις. Περιορίστηκε στην καθαίρεσή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μια κίνηση που ερμηνεύεται ως προσπάθεια επιβολής εσωτερικής πειθαρχίας χωρίς όμως να σπάσει οριστικά τα δεσμά με την πλευρά Παππά.

Την ίδια στιγμή, για εντελώς διαφορετικούς λόγους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε την πόρτα της εξόδου και στον Κώστα Ζαχαριάδη, καθαιρώντας τον από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος. Πρόκειται για μια μάλλον δικαιολογημένη απόφαση, αν αναλογιστεί κανείς τη δημόσια παρουσία του στελέχους το τελευταίο διάστημα.

Ο Ζαχαριάδης, κάθε φορά που εμφανιζόταν στα τηλεοπτικά παράθυρα, έδινε την αίσθηση ότι δεν εκπροσωπούσε την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά… την ΕΛ.ΑΣ., υιοθετώντας μια ρητορική που εξέθετε ανεπανόρθωτα τον Σωκράτη Φάμελλο και την επίσημη γραμμή της Κουμουνδούρου.

Πάντως, παρά το κλίμα αποσύνθεσης και τις χαμηλές πτήσεις, στην Κουμουνδούρου δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα για το άμεσο μέλλον. Ο λόγος είναι καθαρά οικονομικός, καθώς πλησιάζει η ώρα της κρατικής χρηματοδότησης για τις εκλογές.

Η μοιρασιά της πίτας θα γίνει με βάση το ποσοστό που είχε λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις προηγούμενες κάλπες, πράγμα που σημαίνει ότι στα ταμεία του κόμματος αναμένεται να εισρεύσουν περίπου τρία εκατομμύρια ευρώπουλα. Για έναν πολιτικό σχηματισμό που πλέον καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις πέριξ του 1%, αυτά τα χρήματα δεν είναι καθόλου λίγα, προσφέροντας μια σημαντική «ανάσα» επιβίωσης στον μηχανισμό του κόμματος.

Διαβάστε ακόμη: