Ένα μελαγχολικό αλλά και γεμάτο χιούμορ ρέκβιεμ για τη γενιά των millennials και τα είδωλά της, ένα έργο που αρνείται να εστιάσει σε μεμονωμένους πρωταγωνιστές και παρουσιάζει μια πολυφωνία εμπειριών και βιωμάτων, συνδυάζοντας μυθοπλασία και τεκμηρίωση, ώστε να παρουσιάσει τη Γενιά Υ σε όλη της την πολυπλοκότητα και ποικιλομορφία είναι το «Generation Lost» του Γρηγόρη Λιακόπουλου που ανεβάζει το Εθνικό Θέατρο, στις 28 Μαρτίου, στη σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», σε σκηνοθεσία Κατερίνας Γιαννοπούλου.

Οι γεννημένοι μεταξύ 1981-1996 είναι η πρώτη μεταπολεμική γενιά που είναι φτωχότεροι από τους γονείς τους. Δεν έχουν βιώσει πόλεμο, κατοχή ή εξορία, έχουν όμως δει τις ελπίδες τους να συντρίβονται και έχουν οδηγηθεί σε μια υπαρξιακή απογοήτευση, βέβαιοι πως το μέλλον δεν μπορεί παρά να είναι ακόμα χειρότερο.

Πέρασαν τα νεανικά τους χρόνια μαθαίνοντας ξένες γλώσσες και συλλέγοντας πτυχία, μόνο και μόνο για να τα δουν να καθίστανται άχρηστα εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων 50 χρόνων. Είναι μια γενιά παγιδευμένη στην εφηβεία της, αιώνιοι έφηβο που θα νιώθουν για πάντα ξένοι στον κόσμο των ενηλίκων.

Μια παράσταση για όσους ανήκουν σε αυτή τη γενιά, αλλά και για όσους ταυτίζονται με τα όνειρα και τις απογοητεύσεις της, μια παράσταση για όλους τους παγιδευμένους σε σώματα ενηλίκων εφήβους είναι το «Generation Lost».

Το έργο βασίστηκε σε έρευνα και συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν σε έξι ευρωπαϊκές πόλεις και γράφτηκε στο πλαίσιο του προγράμματος New Stages Southeast του Ινστιτούτου Γκαίτε. Βραβεύτηκε στο Όμπερχαουζεν της Γερμανίας ως ένα από τα πέντε καλύτερα έργα που προέκυψαν από το πρόγραμμα αυτό. Μετά την πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο, θα ανέβει το έργο στο Nationaltheater του Μάνχαϊμ.

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Δάφνη Δρακοπούλου, Γιώργος Κισσανδράκης, Γωγώ Παπαϊωάννου, Μιχάλης Πητίδης και Βασίλης Σαφός.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη στις 19:30,
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:00

Κυριακή στις 19:30

Διαβάστε ακόμη: