H Hyundai βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης της εξέλιξης του νέου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το οποίο ανήκει στην οικογένεια Ioniq.

Πρόκειται για το τρίτο μοντέλο της οικογένειας Ioniq, μετά τα Ioniq 5 και Ioniq 6. Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο Ioniq θα είναι ένα μεγάλο πολυτελές SUV, που ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα φέρει την ονομασία Ioniq 7 ή Ioniq Seven.

Δεν υπάρχουν ακόμη τεχνικές προδιαγραφές, αλλά γνωρίζουμε ότι από σχεδιαστικής άποψης θα υπάρχουν πολλές από τις λεπτομέρειες του Seven Concept που παρουσιάστηκε το 2021 στην έκθεση του Λος Άντζελες, ενώ από τεχνικής άποψης θα υπάρχουν πολλά στοιχεία βγαλμένα από τη ναυαρχίδα της Kia, το EV9.

Η Seven, το οποίο αναμένεται να «πάρει» πρώτα από όλα τις διαστάσεις του EV9, και αν το μήκος θα αγγίζει τα 5 μ., αυτό το μοντέλο θα γίνει από όλες τις απόψεις η ναυαρχίδα της εταιρείας.

Σε σύγκριση με τον «ξάδερφό» του, το EV9, η σχεδίαση θα αλλάξει, όπως αναφέρθηκε, ακολουθώντας πολύ παρόμοια με αυτή του Seven Concept, που με τη σειρά του είναι το αποτέλεσμα του στυλ που έχoυμε ήδη δει στα Ioniq 5 και Ioniq 6.

Το Ioniq 7, το μεγάλο SUV διαθέσιμο με αμιγώς ηλεκτρικούς κινητήρες, θα αποκαλυφθεί στις 28 Ιουνίου 2024, την πρώτη ημέρα κατά την οποία θα υποδεχτεί τους επισκέπτες το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μπουσάν, μιας εκδήλωσης στο «σπίτι» του Κορεάτη κατασκευαστή.

Διαβάστε ακόμη: