Σύμφωνα με την εκδοχή της Ρωσίας ο λόγος που βομβαρδίστηκε το εμπορικό κέντρο (Retroville mall) στο Κίεβο ήταν επειδή “είχε μετατραπεί από τον ουκρανικό στρατό σε αποθήκη πυρομαχικών”.

Η Ρωσία παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε υψηλής ακριβείας πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να πλήξει το εμπορικό κέντρο στο Κίεβο προκαλώντας τον θάνατο οκτώ ανθρώπων, καθώς και μεγάλες καταστροφές σε κτίρια και αυτοκίνητα σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων.

“Οι περιοχές κοντά στο εμπορικό κέντρο χρησιμοποιούνταν ως μια μεγάλη βάση για την αποθήκευση ρουκετών και για την επανόπλιση εκτοξευτών πολλαπλών ρουκετών”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, σε δημοσιογράφους.

Και συνέχισε: “Υψηλής ακριβείας οπλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς κατέστρεψαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Μαρτίου μια ουκρανική μονάδα εκτοξευτών πολλαπλών ρουκετών και έναν χώρο αποθήκευσης πυρομαχικών σε εμπορικό κέντρο που δεν λειτουργούσε”.

Παραδοχή για τα όπλα!

Εν τω μεταξύ, τα όπλα στο εμπορικό κέντρο του Κιέβου το οποίο βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους πρόδωσε βίντεο στο TikTok! Την αποκάλυψη κάνει ο Ουκρανός πολίτης που ανέβασε στο TikTok βίντεο στο οποίο διακρίνονται όπλα και πυρομαχικά. Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών, ο εν λόγω άνδρας παραδέχεται ότι ανέβασε το βίντεο στο Tik Tok στις 24 Φεβρουαρίου, τις πρώτες ώρες της εισβολής.

“Δεν είχα σκοπό να προκαλέσω ζημιά, ούτε το έκανα επίτηδες, είδα τα τανκ και τα όπλα που έμπαιναν στο εμπορικό κέντρο, εντυπωσιάστηκα και το ανέβασα στο Tik Tok. Τυγχάνει να μένω απέναντι”, είπε ο άνδρας στους Ουκρανούς πράκτορες που τον συνέλαβαν. Ο χρήστης του TikTok δεν κατάλαβε ότι είχε αποκαλύψει ένα από τα μεγαλύτερα στρατιωτικά μυστικά του Κιέβου και για κακή του τύχη, αυτό το βίντεο περιήλθε στη κατοχή των Ρώσων που σχεδίαζαν εδώ και μέρες το χτύπημα στο εμπορικό κέντρο “Retroville”.

Στο βίντεο που ανέβασαν οι μυστικές υπηρεσίες, ο συγκεκριμένος άνδρας ακούγεται να λέει ότι έχει μετανιώσει και ότι δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι μπορούσε να προκαλέσει τόσο μεγάλη καταστροφή.