Μόλις χθες και μετά από ενδελεχή έρευνα η στήλη «ξεσκέπασε» τα τραγικά λάθη του Υπουργού Ανάπτυξης με τις νομοθετικές ανωμαλίες που προσωπικά ο ίδιος προκάλεσε για το θέμα «TURKAEGEAN».
Ο Υπουργός είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος της φαύλης κατάστασης που δημιουργήθηκε.
Η ένδειξη συγνώμης προς την Ελληνική Κοινωνία είναι το λιγότερο που μπορούσε να κάνει αν και από τα λεγόμενα του δεν φαίνεται να έχει κατανοήσει την μεγάλη εθνική ήττα που προκάλεσε.
Με τις αποκλειστικά δικές του ενέργειες συνέβαλλε στην εύκολη επικράτηση των Τουρκικών διεκδικήσεων οι οποίοι καθιέρωσαν και παγκόσμιο brand name, Turkaegean.
Τα περισσότερα μέσα μέχρι και χθες προέβαλαν την ΕΔΕ που με «άνωθεν εντολή» ξεκίνησε βλέποντας το δέντρο και χάνοντας το δάσος.
Ο Υπουργός αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στόχευσαν σε υπαλλήλους της Διεύθυνσης Σημάτων οι οποίοι όχι μόνο δεν είχαν εμπλοκή στην υπόθεση «TURKAEGEAN» αλλά και αρμοδιότητα να το πράξουν.
H μεταφορά των αρμοδιοτήτων στον ΟΒΙ και για όσο διάστημα αυτό συμβαίνει, ευχόμαστε να μην «κεράσει» την χώρα μας και με άλλες εθνικές «επιτυχίες».
Ακόμη και ο Επίτροπος κος Μαργαρίτης Σχοινάς (αντιπρόεδρος της Επιτροπής) ζήτησε από τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν να αναλάβει άμεσα δράση για τη διόρθωση και αποκατάσταση του θέματος «TURKAEGEAN» βαφτίζοντας το ως «διοικητική αποτυχία του EUIPO».
Το δυστύχημα είναι ότι την διαδικασία αυτή αγκάλιασε και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου ο οποίος ως απόφοιτος της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και ως αρμόδιος επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου θα έπρεπε να συμβουλεύσει τον κο Υπουργό για την λανθάνουσα διαδικασία που ακολούθησε ως προς την ΕΔΕ και το κυνήγι μαγισσών που ξαμόλησαν από κοινού.
Για ποιο λόγο λοιπόν τέθηκε όλο αυτό το σκηνικό;
Η στήλη επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά.
Ο Υπουργός ζήτησε συγνώμη αλλά πλέον είναι γυμνός.
Στην «Ελληνική Αγωγή» κάτι θα έχουν ακούσει για τον Αιγέα, βασιλιά της Αθήνας και πατέρα του Θησέα.
Ο μύθος λέει πως ο Αιγέας έπεσε στη θάλασσα και σκοτώθηκε από το ακρωτήριο Σούνιο βλέποντας μαύρα πανιά στο πλοίο που έφερνε τον γιο του Θησέα από τη Μινωική Κρήτη, καθώς νόμιζε ότι ήταν νεκρός.
Αυτή η απέραντη γαλάζια θάλασσα που πήρε το όνομα της από τον μυθικό Αιγέα, μερικές χιλιάδες χρόνια μετά, η ιστορία θα αναφέρει τις παλινωδίες του Υπουργού Ανάπτυξης που παρέδωσε το Αιγαίο στον Οθωμανό Σουλτάνο.