Η πώληση της Chipita στην Mondelez αντί του πράγματι ιλιγγιώδους και εντυπωσιακού ποσού των 1,7 δις. ευρώ, αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τη σχέση του γνωστού δημοσιοσχετίστα – προνομιακού φίλου των πρώην τραπεζιτών Σπύρου Θεοδωρόπουλου με την σαουδαραβική οικογένεια Ολάγιαν, που συγκαταλέγεται μεταξύ των πλουσιότερων του κόσμου με περιουσία γύρω στα 12 δις. δολάρια σύμφωνα με το Forbes!

Η σχέση των δύο πλευρών έληξε και τυπικά με την μεταβίβαση προ ημερών και του 80% της Chipita foods που κατέχει εκτός της δραστηριότητας στην Ινδία και το 95% της αλλαντοβιομηχανίας Νίκας στον Σπύρο Θεοδωρόπουλο!

Έτσι σφραγίζονται οι τίτλοι τέλους σε μια σχέση με διακυμάνσεις, εντάσεις και διαφωνίες, καθώς οι Σαουδάραβες βρίσκονταν σχεδόν σε μόνιμη βάση σε διάσταση απόψεων με τον Σπ. Θεοδωρόπουλο για τον οποίο θεωρούσαν ότι τους εκμεταλλεύθηκε και χρησιμοποίησε στα «πάρε – δώσε» και πήγαινε – έλα, μπρος – πίσω με την Chipita, την πώληση στην Δέλτα μέσω συγχώνευσης, επί εποχής Βγενόπουλου και την επαναγορά της εκ των υστέρων από την Vivartia του ομίλου MIG!

Βεβαίως, η αλήθεια είναι για τον εκλεκτό των τραπεζιτών Σπ. Θεοδωρόπουλο, που του κάνουν όλες τις χάρες, στάθηκε υπερβολικά τυχερός καθώς η αλλαγή των καταναλωτικών δεδομένων που επέφερε η πανδημία του κορωνοιού, εκτόξευσε την τιμή στα δίκτυα και σε επιχειρήσεις στημένες όπως η Chipita!

Και έτσι ήρθαν τα 1,7 δις. της Mondelez , όταν οι αμερικανοί το φθινόπωρο του 2018 δεν έδιναν ούτε 800 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν την Chipita!

Επί του προκειμένου τώρα, ο Σπ. Θεοδωρόπουλος έχει μπροστά του την υπόθεση της αλλαντοβιομηχανίας Νίκας και το turn around story που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μακάρι ο Σπ. Θεοδωρόπουλος να σταθεί και πάλι υπερβολικά τυχερός! Γιατί χωρίς τις πλάτες των τραπεζιτών θα την χρειαστει και με το παραπάνω!

Έλα όμως που άρχισε πάλι η γνωστή ιστορία! Έλα που ο μετρ των δημοσίων σχέσεων (των αφανών όχι των εμφανών) Θεοδωρόπουλος απολαμβάνει και πάλι προκλητικών προνομίων! Με τις τράπεζες να του πουλάνε πίσω το εργοστάσιο και το οικόπεδο στον Άγιο Στέφανο, 2,4 εκατ. ευρώ φθηνότερα από ότι το είχαν αγοράσει…

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, ελπίζουμε όχι ως φάρσα!

Εδώ είμαστε και βλέπουμε…