Είναι γοητευτική και με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο στη Silicon Valley. Τον Ιανουάριο του 2017, στην ορκωμοσία του απερχόμενου προέδρου, Τζο Μπάιντεν, και της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, η Λορίν Πολ Τζομπς καθόταν στις πρώτες θέσεις χαμογελαστή.

Όταν η Κάμαλα πόζαρε για την παραδοσιακή φωτογραφία στο Καπιτώλιο με την οικογένειά της, τότε ζήτησε από τον Μπάιντεν να βγάλει ακόμη μία φωτογραφία:

«Ελάτε, όλοι», είπε η Χάρις, κάνοντας νόημα με το χέρι σε τουλάχιστον δώδεκα άτομα να πάνε κοντά της.

«Η ευρύτερη οικογένειά μου είναι εδώ». Το πρώτο μέλος από το περιβάλλον της Κάμαλα που πλησίασε τον Μπάιντεν ήταν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο: η Λορίν Πολ Τζομπς.

Η Πολ Τζομπς, που διαχειρίζεται μια περιουσία αξίας άνω των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθόταν ακριβώς πίσω από τον Μπάιντεν στηρίζοντας την καλύτερη φίλη της από το νηπιαγωγείο.

Αφού πόζαραν όλοι στο φακό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επεδίωξε να συνομιλήσει μαζί της για 60 δευτερόλεπτα ρωτώντας της δύο πράγματα: για τον γιο της και τις φιλοδοξίες της σε ό,τι αφορά την έρευνα για τον καρκίνο.

Η Πάουελ Τζομπς είναι μία από τις λίγες παιδικές φίλες της Κάμαλα με την οποία η ίδια διατηρεί ακόμη στενή επαφή.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα ακούει πάντα τις συμβουλές της Λορίν, η οποία για δεκαετίες ήταν παντρεμένη με έναν από τους πιο διάσημους επιχειρηματίες της Αμερικής, τον Στιβ Τζομπς.

Την τελευταία 20ετία, θεωρείται μία από τις πιο έμπιστες φίλες της Χάρις. Τις παρέχει συμβουλές και χρήματα όπως επίσης την βοηθά να βελτιώσει το δημόσιο προφίλ της, όπως αναφέρει σε άρθρο του ο ιστότοπος dnyuz.

Στη φετινή προεκλογική περίοδο, η πλουσιότερη γυναίκα της Σίλικον Βάλει και πρώην σύζυγος του συνιδρυτή της Apple, έχει αναδειχθεί ως η πιο ισχυρή παίκτρια που κινείται παρασκηνιακά. Έχει συνεισφέρει οικονομικά σε μια οργάνωση που υποστηρίζει την Κάμαλα, σύμφωνα με τρεις πηγές που δεν κατονομάζονται.

Επιπλέον, η πρώην σύζυγος του Τζομπς έπαιξε έναν διακριτικό αλλά καθοριστικό ρόλο για την αποχώρηση του Μπάιντεν από την κούρσα, ανοίγοντας τον δρόμο στην επιστήθια φίλη της για να διαβεί το κατώφλι του Λευκού Οίκου.

Η Πολ Τζομπς είναι τόσο κοντά στην απερχόμενη αντιπρόεδρο των ΗΠΑ που το επιτελείο της Κάμαλα την αναφέρει απλώς ως «L.P.J.». Έχει ισχυρή επιρροή ή τουλάχιστον πρόσβαση στο περιβάλλον της και, σε περίπτωση που νικήσει η Χάρις στις επερχόμενες εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, πολλοί ισχυρίζονται ότι μπορεί να την διορίσει σε υπουργείο.

«Η Λόρενς έχει ένα χάρισμα για να προσφέρει τη φιλία, ειδικά στους παλιούς της φίλους – είναι πιστή σε αυτούς που αγαπάει », δήλωσε ο David Bradley, ο οποίος πούλησε το περιοδικό «The Atlantic» στη φιλανθρωπική οργάνωση της Πάουελ Τζομπς, την Emerson Collective.

Ο Ντάρεν Γουόκερ, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ford, είχε βρεθεί σε δείπνο στην Ουάσιγκτον το περασμένο φθινόπωρο, μαζί με την κα Πολ Τζομπς, την κα Χάρις και τον Νταγκ Έμχοφ, σύζυγο της κας Χάρις.

Οι δύο γυναίκες, όπως θυμάται, έδειχναν ιδιαίτερα άνετα. «Το δείπνο έγινε στην κατοικία της αντιπροέδρου. Κάμαλα και Πολ Τζομπς κάθονταν στον καναπέ σαν παλιές φίλες».

Απολαμβάνοντας ένα λουκούλλειο γεύμα με θαλασσινά και λαχανικά από την Αφρική, όπως τόνισε ο Γουόκερ, στη συνέχεια κουβέντιασαν για την τέχνη και αφηγήθηκαν ιστορίες από τα πρόσφατα ταξίδια τους στη μαύρη ήπειρο.

«Δεν έγινε λόγος για τους πολιτικούς αρχηγούς», είπε. «Κανείς δεν ανέφερε τον Ντόναλντ Τραμπ«, τόνισε ο Γουόκερ.

Οι πολιτικοί χρησιμοποιούν συχνά τη λέξη «φίλος» για να περιγράψουν τους θαμώνες που μπορούν να ενισχύσουν τις εκστρατείες και τις σταδιοδρομίες τους. Ούτε η Χάρις αλλά ούτε η κα Πάουελ Τζομπς, που διαφυλάσσουν την ιδιωτικότητά τους, δεν θα σχολίαζαν αυτή την σχέση ζωής.

Αλλά σε συνεντεύξεις, περίπου 35 άτομα που γνωρίζουν τη στενή φιλία που δένει τις δύο κυρίες, μίλησαν για την πανίσχυρη σχέση τους που βασίζεται σε μια κοινή πολιτική φιλοσοφία, το ενδιαφέρον για την τέχνη και τον πολιτισμό και τις αμοιβαίες δοκιμασίες τους ως γυναίκες που αναρριχήθηκαν επαγγελματικά και βρίσκονται συνεχώς στο προσκήνιο.

Από το νηπιαγωγείο, η 59χρονη Χάρις και η 60χρονη Πάουελ Τζομπς είναι αχώριστες.
Η κα Πάουελ Τζομπς είχε δωρίσει το ποσό των 500 δολαρίων στην πρώτη εκλογή της Χάρις ως εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο το 2003.
Τον επόμενο χρόνο, Χάρις και Πολ Τζομπς παραβρέθηκαν στην Πορεία για τις Γυναικείες Ζωές στην Ουάσιγκτον, μια εκδήλωση για τις γυναίκες- ηγέτιδες.

Η κυρία Πάουελ Τζομπς ήταν ένα από τα περίπου 60 άτομα που παραβρέθηκαν στον γάμο της κας Χάρις με τον δικηγόρο Ντάγκλας Έμχοφ το 2014.

Από την πλευρά της, η Λορίν Τζομπς προσκάλεσε την Κάμαλα Χάρις στον γάμο του γιου της, Ριντ, που έγινε φέτος στη Χαβάη.

Ακόμη και όταν η καριέρα της κας Χάρις την οδήγησε στο Σακραμέντο και την Ουάσιγκτον, η Πολ Τζομπς την συνόδευσε πολλές φορές προσφέροντάς της το δικό της ιδιωτικό της αεροπλάνο.