Μετά την σχετική αποκάλυψη του Radar.gr ένα – ένα τα ειδησεογραφικά μέσα έρχονται να αποδεχτούν και να αναδείξουν την εμπλοκή που υπήρξε μεταξύ του κερδοσκοπικού fund CVC και της Εθνικής Ασφαλιστικής!

Εκεί που όλοι παρουσίαζαν το θέμα τελειωμένο και ζήτημα ημερών, εντέλει ανακάλυψαν τον σοβαρό προβληματισμό του κ. Μυλωνά να δώσει το οκ σε ένα ντηλ όπου ο υποψήφιος , μολονότι το τίμημα που πρόσφερε θεωρείτο εξαιρετικά χαμηλό, ιδίως μετά τη συμφωνία εξαγοράς της AXA από την Generalli, επιδίωκε να το μειώσει ακόμη περισσότερο.

Έτσι, επιβεβαιώνεται σήμερα από τους πάντες η αποκάλυψη του Radar.gr για την εθνική ασφαλιστική και η πρόθεση της Εθνικής τράπεζας να εισαγάγει τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο αντί της πώλησης. Μολονότι έστω την ύστατη στιγμή το CVC επιδιώκει να ανεβάσει και πάλι το τίμημα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ανατρέψει την διαμορφωθείσα κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση τα δεδομένα έχουν ως εξής: το μάνατζμεντ της εθνικής ασφαλιστικής δεν τάσσεται υπέρ της πώλησης ενώ ο Π. Μυλωνάς δηλώνει παντού πως δεν πρόκειται να …πάει φυλακή! Υπό την έννοια πως ο νόμος για την απιστία και την ασυλία των τραπεζιτών δεν έχει ακόμη κριθεί οριστικά από τον Άρειο Πάγο ως προς την συνταγματικότητα.

Όσον αφορά την υπόθεση Σκλαβενίτη, κατανοούμε απόλυτα την αναστάτωση που προκάλεσε στον όμιλο η αποκάλυψη του ενδιαφέροντος από το CVC.

Και ουδείς επισήμως διέψευσε το θέμα από τους εμπλεκόμενους! Ούτε καν τα αυθεντικά γραφεία τύπου!

Η πραγματικότητα δυστυχώς δεν αλλάζει! Οι δυο πλευρές μίλησαν… πέραν πάσης αμφιβολίας! Και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιος μίλησε με ποιον αλλά και ποιοι μεσολάβησαν! Αλλά σταματώ εδώ. Γιατί σκοπός μας δεν είναι να προκαλέσουμε αναστάτωση σε κανένα!

Το CVC μετά την απόκτηση της Vivartia είναι λογικό να αποσκοπεί στο λιανεμπόριο! Αλίμονο σε αυτόν που δεν το καταλαβαίνει!!!

Ωστόσο είναι προφανές πως ένα ντηλ με μια επιχείρηση που προέρχεται από τέτοια συγχώνευση όπως αυτή με τον Μαρινόπουλο και παρά την κερδοφορία έχει υποχρεώσεις 3 δις. μόνο απλή δεν είναι και εύλογα προβληματίζει το αμερικανικό fund ως προς το μέγεθος του ρίσκου που θα έπρεπε να αναλάβει σε μια τέτοια περίπτωση!