Το Concorde, το ταχύτερο εμπορικό αεροσκάφος στον κόσμο, έκανε ένα διαφορετικό ταξίδι. Αυτή τη φορά, επιπλέοντας στον ποταμό Hudson της Νέας Υόρκης.

Το Concorde της British Airways, ένα από τα μόλις 20 υπερηχητικά αεροσκάφη που έχουν πετάξει ποτέ, επέστρεψε στο  Intrepid Museum της Νέας Υόρκης, έπειτα από εργασίες αποκατάστασης που διήρκεσαν μήνες.

Το αεροπλάνο φορτώθηκε σε μαούνα και ταξίδεψε κατά μήκος του ποταμού, σταματώντας για τη νύχτα στο Τζέρσεϊ Σίτι του Νιου Τζέρσεϊ.

Το μουσείο Intrepid λέει ότι το Concorde του κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στα επιβατικά αεροσκάφη, έχοντας φτάσει τα 1.354 μίλια την ώρα (2.179 χλμ/ώρα)  – περισσότερο από δύο φορές την ταχύτητα του ήχου – πετώντας από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο σε 2 ώρες, 52 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα το 1996.

Το Concorde ταξιδεύει ξανά – Αλλά αλλιώς-1

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος πέταξε για πρώτη φορά το 1976 και έκανε την τελευταία του πτήση το 2003, καθ’ οδόν προς το Intrepid.

Ο στόλος των Concorde σταδιακά προσγειώθηκε, μετά από ένα δυστύχημα τον Αύγουστο του 2000, κατά το οποίο ένα αεροπλάνο συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση στο Παρίσι, σκοτώνοντας και τους 109 επιβαίνοντες.

Η τελευταία πτήση του Concorde έγινε στις 26 Νοεμβρίου 2003. Αυτό το αεροσκάφος, γνωστό ως Delta Foxtrot, στεγάζεται τώρα στο Aerospace Bristol, ένα μουσείο αεροπορίας στη δυτική Αγγλία.

Διαβάστε ακόμη: