Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Tο comeback των Τραπεζών

-O ρόλος Goldman Sachs – JP Morgan και το Helikon
-Η αντίδραση της ΔΕΗ, το deal της Τέρνα Ενεργειακής και η κυριαρχία Μότορ Όιλ και ΕΛΠΕ!
– Οι συστάσεις αγοράς και αύξηση στις τιμές στόχους των τραπεζών από την HSBC, τα νέα δεδομένα για το τραπεζικό σύστημα από την αύξηση επιτοκίων, τα μερίσματα και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των εταιριών πετρελαίου και Ενέργειας στη νέα τάξη πραγμάτων!


Η διαδοχή σε Μεγάλη Τράπεζα, ο νέος πρόεδρος και το χτύπημα «κάτω από τη ζώνη» με καταγγελία στις Αρχές (από εμπλεκόμενο) για ύποπτη συναλλαγή συγγενούς πρώτου βαθμού!
-Η πρώτη καταγγελία έγινε όταν ελάμβανε χώρα η αποχώρηση του τέως προέδρου και επανήλθε τώρα με πρόσθετα στοιχεία, όλα όμως ανεπαρκή! Οι πληροφορίες λένε πως θα οδηγηθεί στο Αρχείο!


Goldman Sachs, JP Morgan, κορυφαία funds και ισχυροί εγχώριοι και ξένοι παίκτες πρωτοστατούν στην «επιχείρηση ανοδικής κίνησης» των τραπεζών!
-Με αιχμή του δόρατος Alpha bank και Πειραιώς, όπου οι Αμερικανοί συντονιστές έβαλαν στις αυξήσεις κεφαλαίου «κάθε καρυδιάς καρύδι», επιδιώκεται συντονισμένα να γυρίσουν προς τα πάνω οι συστημικές τράπεζες, με αφορμή επιτόκια, αποδόσεις…


Σφίγγει ο κλοιός για την αγοραπωλησία ακινήτου σε ιερό νησί, μεταξύ του Ολιβιέ Σαρκοζί και της συζύγου προβεβλημένου υπουργού! Μετά τον αδερφό του Γάλλου Προέδρου, η Αρχή για το ξέπλυμα επεκτείνει την έρευνα και στη σύζυγο του υπουργού!
-Η συναλλαγή του 1 εκατ. ευρώ, στα τέλη του 2021, 3 φορές πάνω από την αντικειμενική αξία (360 χιλιάδες) και με έμβασμα από τον φορολογικό παράδεισο της νήσου Τζέρσεϋ


Ποια εκδοτικά, πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση για να φορολογήσει τα «υπερκέρδη» Motor Oil και ΕΛ.ΠΕ.;
-Η παρέμβαση του πρώην ισχυρού του Μαξίμου που αποσόβησε τη σύγκρουση με τις μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες Βαρδινογιάννη και Λάτση!


Φήμες για big deal μεταξύ παραδοσιακού εκδοτικού συγκροτήματος και πανίσχυρου επιχειρηματικού ομίλου!
-Μολονότι και οι δύο πλευρές δεν το επιβεβαιώνουν, το γεγονός είναι ότι ο εκδοτικός όμιλος έχει βγει στην πιάτσα για πώληση τον τελευταίο καιρό, ενώ ο επιχειρηματικός όμιλος είχε βολιδοσκοπήσει συγγενή τηλεοπτικό σταθμό!


Σφίγγει ο κλοιός στην Κεντρικής Μακεδονίας – Σερρών!
-Το τελεσίγραφο για την αύξηση των 15 εκατ., η παρέμβαση της ΤτΕ και ο έλεγχος από την Αρχή για το ξέπλυμα! Στο κάδρο διοίκηση, νέοι μέτοχοι, δάνεια για φωτοβολταϊκά και σύνδεση με την ΠΑΕ Πανσερραϊκός!
-Την ίδια ώρα διενεργείται Due diligence από την Deloitte για λογαριασμό των Εξ – Μπακοκαϋμενάκηδων και το fund Orasis του Έλιοτ που έχουν επιδείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για συμμετοχή στην τράπεζα


Αποκάλυψη: Το θυελλώδες Δ.Σ. (5-2) της Επ. Κεφαλαιαγοράς, η επιβολή ποινής στον Μ. Σάλλα για δήθεν χειραγώγηση προ 12ετίας, η πρεμούρα της Λαζαράκου, η αντίσταση της Στάμου και ο ρόλος Στουρνάρα!

-Η παραίτηση του υιού Σάλλα από το Δ.Σ. της Παγκρήτιας και η υποψηφιότητα του Μιχάλη Σάλλα για την κενή θέση που άναψε φωτιές και ουσιαστικά προκάλεσε την ανάσυρση της θαμμένης υπόθεσης!


Μας πέρασαν για «Αμερικανάκια» (σαν κι αυτά με τα οποία «νταραβερίζονται» σε… άλλα λιμάνια) εκεί στο ΤΑΙΠΕΔ!
-Τα φούμαρα, οι φανφάρες για τα 33,9 εκατ. (σε 40 χρόνια!!!) και η αλήθεια για το τίμημα του υπό παραχώρηση Λιμένος Καβάλας! Πήραν εφάπαξ τίμημα μόλις 1,9 εκατ. ευρώ!


Η Άννα είναι σαν την Coca-Cola, πάει με όλα! Το «γλείψιμο» στον Μητσοτάκη, το Δ.Σ. της 3Ε και οι δηλώσεις για τον Τέλογλου!
-Θεμιστοκλής Δεμίρης: ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, «άνθρωπος» της Ντόρας (στο παρελθόν) και του Δένδια (στις μέρες μας)!


Το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το «ψυχροπολεμικό κλίμα», τα σενάρια συνωμοσίας μέσω διεθνών ΜΜΕ και ο ρόλος Ελληνοαμερικάνου νταραβεριτζή και γόνου εφοπλιστικής οικογένειας!
-Η περίεργη και ύποπτη αναβολή του διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ, ο υπερατλαντικός παράγοντας, το πρόσχημα των Ρώσων και οι παρεμβάσεις από τον κάθε «άφραγκο πικραμένο»!


Τα «τρυφερά αγόρια» της Ζυρίχης που έγιναν… τρωκτικά, το παίζουν «άντρες», άφησαν γένια, πήραν μαζί τους και την κοπέλα που καθαρίζει το σπίτι (μαζί με το σκυλάκι) και την εμφανίζουν στην Πάρο ως σύντροφο, για ξεκάρφωμα!
-Οι συνωμότες με τα μοβ κολλητά παντελόνια (μεγάλοι αχάριστοι) που ροκάνιζαν την περιουσία του Κων. Αγγελοπούλου εις βάρος των παιδιών του Παναγιώτη και Γιώργου, θα ακούν σε λίγο το γλυκό κελάηδισμα του Κορυδαλλού!


Δύσκολος χειμώνας για «σφήκες»
-Η Ευρώπη μοίρασε κυρώσεις και πήρε… ύφεση. Τώρα μοιάζει με σφηκοφωλιά που «χάνεται» μαζί με το καλοκαίρι…


Υπό καθεστώς αβεβαιότητας και η χρηματοδότηση της οικονομίας
-Πώς οι γεωπολιτικές εξελίξεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση, μπορούν να επηρεάσουν δυσμενώς τις συνθήκες χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, με επίπτωση και στον ρυθμό ανάπτυξης

Διαβάστε στην «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 20 Αυγούστου