Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο «θεός του ποδοσφαίρου» έφυγε από τη ζωή στις 20 Οκτωβρίου του 2020 σκορπώντας την θλίψη σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, καθώς ήταν ένας ποδοσφαιριστής που λατρεύτηκε τόσο στην πατρίδα του την Αργεντινή, όσο και στην Ευρώπη και κυρίως στην Ιταλία, όταν αγωνιζόταν με την φανέλα της Νάπολι.

Πάντως μπορεί να έχει περάσει παραπάνω από ένας χρόνος από τον θάνατο του τεράστιου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ωστόσο ο κόσμος δεν τον έχει ξεχάσει και την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να παρουσιαστεί ένα αεροσκάφος που κατασκευάστηκε για τιμήσει την μνήμη αυτού του σπουδαίου ποδοσφαιριστή.

Την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί το αεροσκάφος Tango D10S, ένα έργο του επιχειρηματικού ομίλου Give and Get, με επικεφαλής τον CEO του Gastón Kolker. Είναι ένα ιδιωτικό αεροπλάνο αλλά και ένα ταξιδιωτικό μουσείο που θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και θα έχει ως τελικό προορισμό το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ τον Νοέμβριο.

Η παρουσίαση, στην οποία θα συμμετάσχει η οικογένεια του Ντιέγκο, θα γίνει στις 25 Μαΐου στο αεροδρόμιο Μορόν, όπου ο οικοδεσπότης θα είναι ο πρώην αμυντικός της Εθνικής Αργεντινής που είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 Χουάν Πάμπλο Σορίν, αλλά και μέλη της οικογένειας του Μαραντόνα για να τιμήσουν την μνήμη του.

Μάλιστα οι επισκέπτες θα έχουν μια μοναδική και εκπληκτική εμπειρία όπου μπορούν να αφήσουν ένα μήνυμα ηχογραφημένο στην καμπίνα για να μεταφέρουν τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στον παράδεισο. Επίσης, μέσω της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης, με ήχο και βίντεο, θα μπορούν συνομιλήσουν μαζί του και να του κάνουν ερωτήσεις, έχοντας την αίσθηση ότι πραγματικά επικοινωνούν με τον τεράστιο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Μετά την παρουσίασή του στο αεροδρόμιο Μορόν, το αεροπλάνο θα ταξιδέψει σε διάφορες επαρχίες, ώστε οι Αργεντινοί να απολαύσουν το αφιέρωμα και να αφήσουν ένα μήνυμα στον Μαραντόνα πριν το αεροπλάνο προσγειωθεί στο Κατάρ, τον τελικό του προορισμό, όπου θα μεταφέρει τους παίκτες της Εθνικής Αργεντινής που θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο.