Τέλος στην παραγωγή και στην πώληση της βρεφικής της πούδρας με βάση το ταλκ βάζει από το 2023 ο φαρμακευτικός κολοσσός της Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με το BBC, η απόφαση έρχεται δύο χρόνια αφότου η εταιρεία σταμάτησε τις πωλήσεις του συγκεκριμένου προιόντος στις ΗΠΑ και έχοντας έρθει αντιμέτωπη με χιλιάδες αγωγές από γυναίκες που υποστηρίζουν ότι το ταλκ περιείχε αμίαντο και προκαλούσε την ανάπτυξη καρκίνου των ωοθηκών.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία επανέλαβε την άποψή της ότι δεκαετίες ανεξάρτητης έρευνας δείχνουν ότι η χρήση του προϊόντος είναι ασφαλής.

«Στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας αξιολόγησης του προϊοντικού μας χαρτοφυλακίου, λάβαμε την εμπορική απόφαση να μεταβούμε σε ένα προϊόν βρεφικής σκόνης με βάση το άμυλο καλαμποκιού », ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

«Στηρίζουμε τις δεκαετίες ανεξάρτητης επιστημονικής ανάλυσης από ειδικούς ανά τον κόσμο που επιβεβαιώνουν ότι η βρεφική πούδρα με βάση το ταλκ της Johnson είναι ασφαλής, δεν περιλαμβάνει αμίαντο και δεν προκαλεί καρκίνο» επισημαίνει στην ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η βρεφική σκόνη με βάση το καλαμποκάλευρο πωλείται ήδη σε κάποιες χώρες.
Την ίδια στιγμή η J&J επανέλαβε τη θέση της ότι η βρεφική πούδρα της είναι ασφαλής στη χρήση: «Η θέση μας για την ασφάλεια του καλλυντικού ταλκ παραμένει αμετάβλητη».

Το 2020, η J&J είχε ανακοινώσει ότι θα σταματήσει να πουλάει τη βρεφική πούδρα ταλκ στις ΗΠΑ και στον Καναδά, επειδή η ζήτηση είχε μειωθεί μετά την «παραπληροφόρηση» σχετικά με την ασφάλεια του προϊόντος και εν μέσω μιας σειράς νομικών υποθέσεων. Τότε η εταιρεία είχε αναφέρει ότι θα συνέχιζε να πουλάει τη βρεφική σκόνη της με βάση το ταλκ στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Το Johnson’s Baby Powder πωλείται για σχεδόν 130 χρόνια και έγινε σύμβολο της φιλικής προς την οικογένεια εικόνας της εταιρείας.