Υπερψηφίζοντας τον προϋπολογισμό, ενάμιση μήνα πριν, ο διαγραφείς (με πρωτοβουλία του Νίκου Δένδια) από τη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα βουλευτής Α΄ Αθηνών Κωνσταντίνος Μπογδάνος, έδειχνε να μην θέλει να τα σπάσει οριστική με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Δηλώνοντας όμως «παρών» στην ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, «διέβη οριστικά τον Ρουβίκωνα» και έθεσε «τίτλους τέλους» στη σχέση του με τη Νέα Δημοκρατία.

Το ερώτημα είναι τι θα πράξει τώρα ο ανεξάρτητος βουλευτής, που δεν έχει κρύψει τις σχέσεις του με την «πέραν της ΝΔ δεξιά».

Όπως προκύπτει και από την ομιλία του στη συζήτηση, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος για το υπόλοιπο διάστημα της θητείας του θα επιδιώξει να εκφράσει στο Κοινοβούλιο τη δεξιά πτέρυγα του έως τώρα κόμματός του, αλλά και την «δεξιά πέραν της ΝΔ».

Όλα δείχνουν πως δεν έχει αποφασίσει εάν θα συγκροτήσει κίνηση ή αν θα συνεργαστεί με ένα από τα κόμματα της «δεξιάς πέραν της ΝΔ», που διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή στις επόμενες εκλογές. Όπως σας έχει καιρό πριν ενημερώσει η στήλη, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος συζητά με το κόμμα των Φαήλου Κρανιδιώτη και Θάνου Τζήμερου, χωρίς όμως να υπάρξει –τουλάχιστον ακόμα- θετική κατάληξη.

Η δεύτερη εξέλιξη είναι πιθανότερη εάν οι εκλογές γίνουν εντός του 2022. Ο ίδιος, στην κατ΄ ιδίαν συζητήσεις του, διαμηνύει πως «ούτε βιάζομαι να λάβω αποφάσεις, ούτε εκβιάζω καταστάσεις».

Οι πληροφορίες, επίσης, επιμένουν πως πρόθεση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου είναι να θέσει υποψηφιότητα για το Δήμο Αθηναίων στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, που θα διεξαχθούν σε κάθε περίπτωση μετά τις εθνικές, είτε τότε είναι βουλευτής, είτε όχι.

Μεταξύ εκείνων που «χρεώνει» στην ηγεσία της κυβέρνησης ο διαγραφείς βουλευτής φέρεται να είναι το γεγονός ότι –με εντολή της, όπως φέρεται να πιστεύει- είναι «κομμένος» από τα κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Από τις 8 Οκτωβρίου, όταν είχε τεθεί εκτός ΝΔ ουσιαστικά από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, έχει να κληθεί να εμφανιστεί σε κανάλι εθνικής εμβέλειας – ένας βουλευτής που μέχρι τότε ήταν από τα «αγαπημένα» παιδιά των τηλεοράσεων!