Επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο Καμαρίου Βοιωτίας με στόχο την αναβάθμιση της γραμμής παραγωγής τσιμέντου και την προστασία του περιβάλλοντος ανακοίνωσε ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ.

Το έργο αφορά στην εγκατάσταση προασβεστοποιητή (pre-calciner), με την οποία το εργοστάσιο θα αυξήσει σημαντικά τη δυναμικότητά του για απορρόφηση εναλλακτικών καυσίμων, αντικαθιστώντας μεγάλο μέρος των ορυκτών καυσίμων που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των κλιβάνων του. Μετά την επένδυση, η συνολική ετήσια μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θα ανέρχεται σε 450.000τν., ισοδύναμη με τη χρήση 160.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων αντί συμβατικών.

Η επένδυση θα ολοκληρωθεί το 2022 και εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων του Ομίλου για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Τα εναλλακτικά καύσιμα που χρησιμοποιεί η τσιμεντοβιομηχανία μπορούν να προέλθουν, μεταξύ άλλων, από την αξιοποίηση του υπολείμματος της ανακύκλωσης των αστικών απορριμμάτων, μετά από κατάλληλη επεξεργασία σε Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων.

«Ένα επιπλέον όφελος της επένδυσης στο εργοστάσιο Καμαρίου, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα Αττικής-Βοιωτίας, είναι και η δυνατότητα συμβολής του σε μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντικά και οικονομικά βέλτιστη λύση στο θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων της Αττικής», αναφέρει η εταιρεία.

Για τη νέα επένδυση, ο ‘Αγγελος Καλογεράκος, Γενικός Διευθυντής Τομέα Ελλάδας του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, ανέφερε: «Πιστεύουμε στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας και ειδικά του κατασκευαστικού κλάδου. Για το λόγο αυτό, επενδύουμε στα εργοστάσιά μας, βελτιώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμά τους και τη διεθνή ανταγωνιστικότητά τους»,

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.