Ακινητοποιημένο βρίσκεται στο λιμάνι της Τήνου το πλοίο Super Express. Στο πλοίο της Golden Star Ferries έσβησαν, το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, οι μηχανές κι ενώ αυτό βρισκόταν εντός του κεντρικού λιμένα του νησιού.

Παρά της προσπάθειες του καπετάνιου, ο οποίος φρόντισε να ρίξει άγκυρα, το ταχύπλοο έπεσε στα βράχια με το μπροστινό του μέρος αφού δεν κατέστη εφικτό να γίνουν οι απαραίτητοι χειρισμοί.

Όπως μεταδίδει το cyclades24, το πλοίο προσάραξε κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Τήνου το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής.

Στο πλοίο της Golden Star Ferries δημιουργήθηκε πρόβλημα κατά τους χειρισμούς (μπλόκαραν τα χειριστήρια και δεν έπιασαν τα ανάποδα) και ενώ αυτό βρισκόταν εντός του λιμένα, με αποτέλεσμα να πέσει στα βράχια, κοντά στην «Έλλη», με το μπροστινό του μέρος.

Από το ατύχημα δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί επιβατών και πληρώματος. Το Super Express αποκολλήθηκε γρήγορα, αποβίβασε τους επιβάτες που είχαν προορισμό την Τήνο και παραμένει δεμένο, προκειμένου να περάσει από διαδικασία επιθεώρησης και εφόσον κριθεί αξιόπλοο να συνεχίσει το ταξίδι του για Μύκονο.

Ανέλαβε το Λιμεναρχείο 

Από το ατύχημα δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί επιβατών και πληρώματος. Το περιστατικό διερευνάται από το Λιμεναρχείο Τήνου, ενώ το Super Express αποκολλήθηκε γρήγορα.

Ακολουθείται η διαδικασία της επιθεώρησης του πλοίου για να αποσαφηνιστεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί και κατά πόσο είναι αξιόπλοο.

Το πλοίο ξεκίνησε από Ραφήνα στις 15.00 το δρομολόγιό του.

Με το «Superstar» θα μεταφερθούν στη Μύκονο οι επιβάτες του πλοίου που πρασάραξε στο λιμάνι της Τήνου

Στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Superstar» με προορισμό τη Μύκονο, θα επιβιβαστούν οι 187 επιβάτες το πλοίου «Super Express» που πρασάραξε το απόγευμα σε αμμώδη αβαθή στο λιμάνι της Τήνου και αποκολλήθηκε με ιδία μέσα.

Στο καταμαράν «Super Express» επέβαιναν συνολικά 456 επιβάτες και 30 μέλη πλήρωμα.