Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, οι Ρώσοι έχουν φτάσει κοντά στην δολοφονία του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, προέδρου της Ουκρανίας, τρεις φορές!

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι απόπειρες δολοφονίας κατά του προέδρου της Ουκρανίας απετράπησαν χάρη στις πληροφορίες που έφτασαν στις ουκρανικές αρχές από Ρώσους οι οποίοι διαφωνούν με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος συνεχίζεται σήμερα για 9η ημέρα.

Οι Ρώσοι έχουν φτάσει κοντά στην δολοφονία του Βολοντιμίρ Ζελένσκι 3 φορές

Πίσω από τη μια απόπειρα δολοφονίας, σύμφωνα πάντα με τους Times, ήταν η ομάδα Wagner σε περίπτωση επιτυχίας των οποίων η Μόσχα θα μπορούσε να αρνηθεί οποιαδήποτε ευθεία ανάμειξη στο σχέδιο δολοφονίας του Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

«Θα το έκαναν με μια υψηλού επιπέδου προετοιμασίας αποστολή κάτι που οι Ρώσοι θα ήθελαν να μπορούσαν να το αρνηθούν. Ο «αποκεφαλισμός» του επικεφαλής ενός κράτους είναι μια τεράστια αποστολή», δήλωσε διπλωματική πηγή στην βρετανική εφημερίδα.

Το Σάββατο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, απετράπη μια ακόμη απόπειρα, στα περίχωρα του Κιέβου όταν μια ομάδα Τσετσένων δολοφόνων εντοπίστηκε λίγο πριν φτάσουν κοντά στον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Στα «χέρια» των ρωσικών δυνάμεων το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν καταλάβει το πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπορίζια στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν στο πυρηνικό εργοστάσιο τα ξημερώματα της Παρασκευής, προκαλώντας πυρκαγιά σε κτίριό του.

Η φωτιά κατασβέστηκε νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής.

«Το επιχειρησιακό προσωπικό παρακολουθεί την κατάσταση των αντιδραστήρων», ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πρόσθεσαν επίσης ότι οι προσπάθειες για τη διασφάλιση της λειτουργίας ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας.

Πιθανόν να πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα της Μόσχας ότι θα επιχειρήσει να ελέγξει κάθε τι που έχει να κάνει με παραγωγή πυρηνικής ενέργειας στην Ουκρανία, στο πλαίσιο «ακύρωσης οποιασδήποτε απειλής εναντίον της Ρωσίας», όπως συχνά λένε οι αξιωματούχοι των δυνάμεων εισβολής, όταν αιτιολογούν την πολεμική επιχείρηση. Η ανησυχία είναι μεγάλη για πιθανή διαρροή, αν και μέχρι το πρωί της Παρασκευής δεν εντοπίστηκε μεταβολή στο επίπεδο ραδιενέργειας.