Την καθιερωμένη λίστα με τα 25 καλύτερα ελληνικά νησιά δημοσίευσαν οι Times του Λονδίνου, περιλαμβάνοντας πολλές νέες προσθήκες και «εκπλήξεις».

Guide to the lesser-known Greek islands | Travel | The Times

. Η δημοσιογράφος Dana Facaros προτρέπει τους Βρετανούς ταξιδιώτες να επιλέξουν νέους εναλλακτικούς προορισμούς της Ελλάδας που προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες μακριά από το συνωστισμό και διαθέτουν πλέον πολύ καλύτερη προσβασιμότητα.

Η λίστα

Την κορυφή της λίστας «κατακτά» η Αλόννησος με το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας και το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης. Ακολουθούν η ρομαντική Σάμος, τα Κύθηρα μιας άλλης εποχής, η Αίγινα με τους αργούς ρυθμούς της, η ιδιαίτερη Ικαρία, το εντυπωσιακό Μεγανήσι, οι γραφικές Σπέτσες, η Ιθάκη του Οδυσσέα, η καταπράσινη Θάσος, η Ίος με τη θετική ενέργεια, η Σκόπελος ως το νησί του Mamma Mia, η μυστική Τζιά, η πευκόφυτη Λευκάδα, η μοναδική Λέσβος και η Μήλος με τα διαφορετικά φυσικά τοπία.

Αλόννησος

Τη λίστα συμπληρώνουν η Τήνος της γαστρονομίας, η «πεταλούδα του Αιγαίου» Αστυπάλαια, η Κάρπαθος με τα θαλάσσια σπορ, η Σίφνος με την αρμονία που εκπέμπει, η μαγευτική Σκύρος, η συγκλονιστική Ύδρα, οι Παξοί που σε μεταφέρουν σε άλλη διάσταση, η Νάξος ως το ονειρεμένο νησί του Λόρδου Βύρωνα, η Χάλκη με την απλότητα της και η Κάλυμνος για τα πεδία αναρρίχησης.

«Η Αλόννησος με την αυθεντικότητα και την ανέγγιχτη φυσική ομορφιά της γοητεύει τους ταξιδιώτες με ειδικά ενδιαφέροντα, σε όλο τον κόσμο. Η ανάδειξη του πρώτου υποβρύχιου μουσείου αλλά και η νέα πρωτοβουλία μας για την τέλεση υποβρυχίων γάμων τοποθετούν την Ελλάδα στον “χάρτη” του παγκόσμιου καταδυτικού τουρισμού!» δηλώνει ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

Σημειώνεται πως η Αλόννησος πρόσφατα εντυπωσίασε ξανά το Βρετανικό κοινό καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση ανάμεσα στις προτάσεις της εφημερίδας Guardian για διακοπές στην Ελλάδα.