Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ-και ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο– περιγράφεται ως ένας άνδρας που «φιλοδοξεί να σώσει τον πλανήτη», ενώ σημειώνεται πως «με μια κίνηση του δακτύλου του, το χρηματιστήριο εκτοξεύεται στα ύψη ή πέφτει στα… τάρταρα».

«Ιδιοφυία, αιχμηρός, οραματιστής, βιομήχανος, showman» αναφέρει το δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για ένα «τρελό μείγμα» κορυφαίων επιστημόνων.

«Ερωτευμένος, γαλαζοπράσινος θεός που εφευρίσκει ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μετακομίζει στον Άρη» προστίθεται ακόμη.

Σημειώνεται πως η SpaceX, που ιδρύθηκε από τον επιχειρηματία έγραψε ιστορία μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αποστολής στο διάστημα με αποκλειστικά πολιτικό πλήρωμα, το οποίο περιλάμβανε έναν επιζώντα από καρκίνο παιδικής ηλικίας.

Ο Μασκ, 50 ετών, έχει καθαρή περιουσία 265,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX έγραψε ιστορία αρκετές φορές φέτος, συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης του πρώτου πληρώματος εξ ολοκλήρου των πολιτών στο διάστημα από τη SpaceX τον Σεπτέμβριο, όπως προαναφέρθηκε. Η αεροδιαστημική εταιρεία κέρδισε επίσης ένα συμβόλαιο 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη NASA – πυροδοτώντας μια διαμάχη με τον δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος.


Η Tesla ανακοίνωσε τα σχέδιά της να δημιουργήσει ένα ανθρωποειδές ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη το 2022 και σύναψε συμφωνία με τη Hertz και την Uber για να καταστήσει διαθέσιμα προς ενοικίαση 100.000 Tesla’s.

Δείτε το αφιέρωμα του TIME

Το πρόσωπο της χρονιάς από το Time

Η ανακήρυξη του προσώπου της χρονιάς από το Time ξεκίνησε το 1927 και έκτοτε άλλαξε για να αναγνωρίσει όχι μόνο ένα άτομο, αλλά και να εξετάσει τον αντίκτυπο μιας ομάδας, κινήματος ή ιδέας που είχε τη μεγαλύτερη επιρροή τον περασμένο χρόνο. Το 2020, ο Τζο Μπάιντεν και η Καμάλα Χάρις επιλέχθηκαν μαζί ως Πρόσωπο της Χρονιάς. Η ετήσια επιλογή δεν θεωρείται απαραίτητα τιμή, καθώς η επιλογή θα μπορούσε να ασκήσει αρνητική επιρροή. Για παράδειγμα, ο Αδόλφος Χίτλερ ονομάστηκε Άνδρας της Χρονιάς το 1938.