Η αμερικανίδα σταρ της ποπ Τέιλορ Σουίφτ ανακηρύχθηκε πρόσωπο της χρονιάς 2023 από το αμερικανικό περιοδικό Time.

«Μεγάλο μέρος αυτού που επιτέλεσε η Σουίφτ το 2023 είναι απροσμέτρητο. Υποσχέθηκε να δώσει αξία στα όνειρα, στα αισθήματα και τις εμπειρίες των ανθρώπων, ιδιαίτερα των γυναικών που αισθάνονται παραμελημένες και συστηματικά υποτιμημένες», δήλωσε ο διευθυντής του Time Σαμ Τζέικομπς.

Σε αναρτήσεις που έκανε το περιοδικό στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram, ανέφερε για τον σημαντικό τίτλο για τον οποίο τίμησαν την τραγουδίστρια:

«Στην πρώτη της συνέντευξη σε βάθος μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, η Σουίφτ μιλάει για τη χρονιά που έσπασε αμέτρητα ρεκόρ, την εντατική προετοιμασία της για την περιοδεία «Eras Tour», την επανηχογράφηση των άλμπουμ της και τη δημόσια ζωή με τους δικούς της όρους.

Time's Person of the Year 2023: Taylor Swift

“Αισθάνομαι ότι είναι η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας μου, που συμβαίνει στα 33 μου”, λέει η Σουίφτ. “Και για πρώτη φορά στη ζωή μου, ήμουν ψυχικά αρκετά σκληρή για να αντέξω ό,τι συνεπάγεται αυτό”».

Τα επιτεύγματα της Σουίφτ ως καλλιτέχνιδας -πολιτιστικά, κριτικά και εμπορικά- είναι τόσο πολλά που η απαρίθμησή τους μοιάζει σχεδόν παράταιρη.

Αυτή ήταν η χρονιά που τελειοποίησε την τέχνη της – όχι μόνο με τη μουσική της, αλλά και με τη θέση της ως η κορυφαία αφηγήτρια ιστοριών της σύγχρονης εποχής. Ο κόσμος, με τη σειρά του, παρακολούθησε, έκανε κλικ, έκλαψε, χόρεψε, τραγούδησε μαζί της, λιποθύμησε, γέμισε στάδια και κινηματογράφους, άφησε το έργο της να ηχογραφήσει τη ζωή του. Για τη Σουίφτ, πρόκειται για μια κορυφαία στιγμή».

Ρεκόρ streams στο Spotify

Η ποπ σταρ είναι και η τραγουδίστρια με τα περισσότερα streams στο Spotify για το 2023.

Σύμφωνα με το Spotify Wrapped, το φαινόμενο Τέιλορ Σουίφτ έχει τα περισσότερα streams του 2023 παγκοσμίως, πάνω από 26,1 δισεκατομμύρια από την 1η Ιανουαρίου.

Το φαινόμενο «Τέιλορ Σουίφτ» πάει πανεπιστήμιο και γίνεται μάθημα

Το Κολέγιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια θα προσφέρει στους φοιτητές του μία ασυνήθιστη επιλογή για τις σπουδές τους, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Δεδομένης της τεράστιας επιτυχίας του «Eras», το μάθημα που θα προσφέρεται από τη Σχολή Επιχειρήσεων Haas του Μπέρκλεϊ θα ονομάζεται «Καλλιτεχνικά και Επιχειρηματικότητα: Η εκδοχή της Τέιλορ» και θα ξεκινήσει την επόμενη άνοιξη.

Το πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος αναφέρει: «Το πρόγραμμα σπουδών είναι ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που έχουν γίνει ποτέ. Η ικανότητα της Σουίφτ να συνδέεται με τους ακροατές είναι απαράμιλλη. Μέσα από το λυρισμό, το branding και την Τέχνη, θα εξερευνήσουμε πώς η Τέχνη και η αυθεντικότητα δημιουργούν διαρκή αξία και μια βιώσιμη επιχείρηση».

Η εμπνεύστρια του μαθήματος Κρίσταλ Χαριάντο, πτυχιούχος Οικονομικών, θα το διδάσκει. «Θα είναι ένα μίγμα Λογοτεχνίας, Οικονομικών, επιχειρήσεων και Κοινωνιολογίας και νομίζω ότι μελετάμε την επίδρασή της ως καλλιτέχνιδος στο σύνολό της», δήλωσε η ίδια στο NBC. «Θέλω να μελετήσω τα λογοτεχνικά της μέσα. Αλλά και το πώς αυτές οι λογοτεχνικές κατασκευές δημιουργούν νόημα».

Το Bloomberg υπολογίζει την περιουσία της Σουίφτ στα 1,1 δισ. δολάρια, λόγω της περιοδείας της, Eras Tour, που έσπασε όλα τα ρεκόρ και έδωσε ώθηση στην αμερικανική οικονομία.

Διαβάστε ακόμη: