Ευχαριστίες για την παροχή βοήθειας στη χώρα μας προς αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έχει αποστείλει 16 πυροσβέστες, που έφτασαν στη χώρα μας την Παρασκευή 6 Αυγούστου, ενώ αύριο αναμένονται 2 αεροσκάφη πυρόσβεσης τύπου Air-Tractor τα οποία θα συνοδεύονται από μεταγωγικό αεροσκάφος μεταφοράς υλικών πυρόσβεσης.

Μπένετ

Από πλευράς του, ο κ. Μπένετ εξέφρασε συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό τις δύσκολες αυτές στιγμές.

Οι δύο πρωθυπουργοί επαναβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας- Ισραήλ, κάτι που είναι εμφανές και μέσω της άμεσης επικοινωνίας των δύο πλευρών και της σημαντικής αρωγής εκ μέρους του Ισραήλ προς τη χώρα μας.

Υπήρξε επίσης πλήρης ταύτιση απόψεων των δύο πρωθυπουργών σχετικά με το ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η εκδήλωση πολλαπλών μετώπων πυρκαγιών σε πολλές χώρες της περιοχής αναδεικνύουν τη μέγιστη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, φαινόμενο για την αντιμετώπιση του οποίου η διεθνής κοινότητα οφείλει να εντείνει τις κοινές προσπάθειές της