Η 30χρονη TikToker Ντέμι Σκίπερ από το Σαν Φρανσίσκο, ξεκίνησε ένα συναρπαστικό «ταξίδι» στο «Trade Me Project» με αρχικό κεφάλαιο ένα τσιμπιδάκι για τα μαλλιά. Η TikToker κατάφερε να κάνει κάτι που ίσως για πολλούς παραπέμπει σε σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας και που κέρδισε την προσοχή 5 εκατομμυρίων folowers, που παρακολουθούσαν την πορεία της.

Όλα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2020, όταν η Ντέμι ξεκίνησε να αναζητά μεταχειρισμένα προϊόντα μέσω του Facebook του Marketplace, του Craigslist και του eBay. Παράλληλα, έψαχνε να βρει υποψήφιους πωλητές, με στόχο να ανταλλάξουν τα προϊόντα τους με τα δικά της.

Η 30χρονη γυναίκα ανέβασε βίντεο ζητώντας συναλλαγές σε TikTok και Instagram, εξηγώντας από την αρχή ότι στόχος της είναι να αποκτήσει ένα σπίτι.

Από ένα τσιμπιδάκι στα αυτοκίνητα και στο σπίτι

Η διαδρομή ξεκίνησε από ένα τσιμπιδάκι για τα μαλλιά. Η πρώτη ανταλλαγή έγινε με ένα ζευγάρι φθηνά σκουλαρίκια. Ακολούθησαν τέσσερα ποτήρια και μια ηλεκτρική σκούπα.  Μετά ήρθε ένα snowboard, ένα ζευγάρι ακουστικά, ένα laptop και μία κάμερα.

Οι ανταλλαγές συνεχίστηκαν, μεσολάβησαν παπούτσια Nike, ένα iPhone κι αργότερα, ένα αυτοκίνητο Dodge Caravan του 2008. Στην αρχή, η Ντέμι έκανε ανταλλαγές από την έδρα της, το Σαν Φρανσίσκο. Χρειάστηκε να ταξιδέψει σε αρκετές περιοχές της Αμερικής για να πετύχει τον στόχο της.

Αντάλλαξε αυτοκίνητο μ’ ένα κολιέ

Στη συνέχεια, απέκτησε ένα Mini Cooper μετά από ανταλλαγή με το Dodge, ενώ αργότερα έδωσε το πρώτο αυτοκίνητο για ένα κολιέ. Η κίνηση ήταν μάλλον κακή, γιατί η αξία του κολιέ ήταν μικρότερη απ’ αυτή που εκτιμούσε. Δύο εβδομάδες αργότερα, το κολιέ ανταλλάχθηκε με ποδήλατο γυμναστικής ενώ ακολούθησε μία Mustang.

Κατά τη διάρκεια αυτών των συναλλαγών η Ντέμι πήρε τα κλειδιά ενός Honda CRV και τριών τρακτέρ, ενώ κατάφερε να αποκτήσει μία κάρτα, με την οποία μπορούσε να φάει όσο φαγητό ήθελε δωρεάν για ένα χρόνο στα καταστήματα μιας συγκεκριμένης αλυσίδας.

Η κάρτα ήταν μάλλον κερδοφόρα, γιατί ανταλλάχθηκε για ένα τροχόσπιτο με αξία 40.000 δολαρίων κι από εκεί οδηγήθηκε στον στόχο της, αποκτώντας σπίτι στο Νάσβιλ του Τενεσί, που ήταν και η 27η ανταλλαγή της.

Σε βίντεο που ανάρτησε, δείχνει τη στιγμή που είδε το σπίτι της για πρώτη φορά. Τον Ιανουάριο, η Σκίπερ μαζί με τον σύζυγο της θα εγκαταλείψουν την Καλιφόρνια και θα μεταβούν στο Τενεσί για να ανακαινίσουν το νέο τους απόκτημα.