Παρατηρείται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα μια χρηματιστηριακή εικόνα στις τράπεζες, που δεν συνάδει ούτε με τις προοπτικές τους, ούτε με την πρόσφατη κεφαλαιακή τους ενίσχυση μέσα από αυξήσεις κεφαλαίου – μαμούθ!

Οι μετοχές των τραπεζών στο ΧΑ έχουν ακολουθήσει μια μη δικαιολογημένη πτωτική πορεία που αδιαμφισβήτητα προκαλεί προβληματισμό τόσο στους εγχώριους όσο και – κυρίως- στους ξένους θεσμικούς επενδυτές!

Στην καθομιλουμένη στις αγορές, οι μετοχές των τραπεζών βρίσκονται στο «έλεος» των κερδοσκόπων και όσων εξυπηρετούν σκοπιμότητες, προκειμένου να διαμορφώνεται μια αρνητική εικόνα στη χώρα για το τραπεζικό σύστημα.

Και οι παράγοντες αυτοί, που μισούν τις τράπεζες καθώς έμειναν εκτός των εξελίξεων, στηρίζουν την υποτιμητική κερδοσκοπία, δια μέσω ΜΜΕ, που αφανώς ελέγχουν και καθοδηγούν!

Υπό αυτό το πρίσμα, γεννάται η απορία γιατί διοικήσεις τραπεζών και ξένοι θεσμικοί- μέτοχοι των τραπεζών, δεν στηρίζουν από κοινού τις μετοχές στο Χρηματιστήριο αποκρούοντας κερδοσκόπους και υπόπτους μηχανισμούς;

Αλλά αντιθέτως τους αφήνουν να κάνουν παιχνίδι εις βάρος του επενδυτικού κοινού!

Υπό αυτή την έννοια, αναζητείται αντίδραση!

Εκτός και αν, υπάρχουν πράγματι σοβαρά προβλήματα όσον αφορά τα χαρτοφυλάκια, τα κόκκινα δάνεια, αλλά και την επάρκεια κεφαλαίων των τραπεζών, που την ώρα τούτη αποκρύπτονται…