Για τους καλά γνωρίζοντες οι πιο σημαντικές παρεμβάσεις του ανασχηματισμού σχετίζονται με τα πρόσωπα που τοποθετήθηκαν στο Μαξίμου, στο άμεσο περιβάλλον του πρωθυπουργού!

Ο περίγυρος του Κυρ. Μητσοτάκη ανανεώθηκε με φρέσκα πρόσωπα, φρέσκες ιδέες και τεχνοκρατική αντίληψη.

Ο Χρ. Ταραντίλης μετά βεβαιότητας δεν έχει καμία σχέση με την ξεπερασμένη παλαιοκομματική αντίληψη Πέτσα, δεν έχει ατζέντες με τον κάθε …Φουρθιώτη για να δίνει διαφημίσεις σε ανύπαρκτα σάιτ, ούτε είναι κολαούζος του κάθε μεθύστακα δημοσιογράφου που νομίζει ότι κάτι έγινε στα γεράματα! Είναι φίλος όπως λέγεται του πρωθυπουργού, πρώην συμμαθητής με παιδεία, κουλτούρα και επίπεδο!

Ο Θ. Λιβάνιος επίσης είναι τεχνοκράτης υψηλού επιπέδου. Άνθρωπος εμπιστοσύνης του Γρηγόρη Δημητριάδη, όπως και ο Χρ. Ταραντίλης άλλωστε. Ο Θ. Λιβάνιος έρχεται να προσθέσει στον κεντρικό σχεδιασμό ουσία, πληροφόρηση και ανάλυση.

Καθώς επί της ουσίας θα αναπληρώσει τον ρόλο Θεοδωρικάκου: θα έχει δηλαδή τις επαφές με τους επικοινωνιολόγους αλλά και τους δημοσκόπους. Ούτως ώστε ένας άνθρωπος εμπιστοσύνης χωρίς ατζέντες και δεύτερες σκέψεις να μπορεί να επεξεργάζεται και να αναλύει κρίσιμα στοιχεία και δεδομένα.

Και ακόμη ο Θ. Λιβάνιος θα είναι ο άνθρωπος που θα βρίσκεται σε απευθείας επαφή με τον αμερικανό επικοινωνιολόγο του Μαξίμου, τόσο όσον αφορά την επικοινωνιακή γραμμή που θα πρέπει να ακολουθείται με βάση τα δεδομένα των καιρών, όσο και ενόψει στρατηγικής σε περίπτωση πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.