Παρά την κρίση στο Ουκρανικό, με όλες τις παρενέργειες της, που βρίσκεται σε εξέλιξη και προκαλεί αναστάτωση και ανισορροπία στις αγορές, το γεγονός είναι πως οι κεντρικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση των τραπεζών δεν αναστέλλονται, όπως και τα μεγάλα επιχειρηματικά deals εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιριών που βρίσκονται σε εξέλιξη και φάση προχωρημένων επαφών και διαπραγματεύσεων!

Είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται πως στο …μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της Εθνικής τράπεζας κατέχει δεσπόζουσα θέση, υπό την έννοια πως ο πρωθυπουργός έχει συνειδητοποιήσει πλήρως πως η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, που αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης, περνάει μέσα από την ιδιωτικοποίηση του τραπεζικού συστήματος!

Ο νόμος για το ΤΧΣ και οι «μυστικές» επαφές για Εθνική!

Υπό αυτή την έννοια η Goldman Sachs έχει ήδη διενεργήσει επαφές με Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές για συμμετοχή τους στο placement του 20%-30% των μετοχών της Εθνικής από το ΤΧΣ, ενώ έχει αναλάβει και τις συζητήσεις – διαπραγματεύσεις με το Public Investment Fund, το κρατικό Sovereign Wealth Fund της Σαουδικής Αραβίας στο οποίο επικεφαλής είναι ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν!

Ο οποίος εκτός των άλλων έχει δεσμευθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη για επενδύσεις ύψους 5 δις. στη χώρα μας!

Και η υπόθεση αυτή με τους Άραβες ξαναέρχεται στην επικαιρότητα με αφορμή την κρατική επιχειρηματική αποστολή στη Σαουδική Αραβία!

Την ίδια ώρα μεγάλη κινητικότητα επικρατεί στον επιχειρηματικό τομέα όπου τα περίφημα 2 Big deals για τα οποία βοά η αγορά εξελίσσονται και μένει να καταδειχθεί εάν θα υπάρξουν τελικές συμφωνίες και εάν θα υλοποιηθούν!

Και στις δύο περιπτώσεις, τις οποίες λίγο πολύ έχει «φωτογραφήσει» το Radar, πραγματοποιώντας μεγάλες επιχειρηματικές αποκαλύψεις την ώρα που στην πιάτσα δεν είχε πάρει χαμπάρι κανένας πλην των «μυημένων», το ζήτημα είναι το τίμημα! Και ειδικότερα η τιμή ανά μετοχή! «Πόσα μου δίνεις, βάλε κι άλλα, ανέβασε την προσφορά…»!

Προ των πυλών 2 BIG DEALS! Σε εξέλιξη επαφές και διαπραγματεύσεις μεταξύ εισηγμένων ομίλων!