Είναι γεγονός πως κατά το τελευταίο διάστημα επικρατεί μια «υψηλών τόνων» ειδησεογραφία πρώτον, ως προς τις σχέσεις που διέπουν ΔΕΗ και ΟΤΕ με αφορμή το επενδυτικό – αναπτυξιακό σχέδιο της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού να διεισδύσει στο χώρο των οπτικών ινών, δεύτερον τη στάση που κρατάει η κυβέρνηση ως προς το ζήτημα αυτό και τρίτον, σχετικά με τις χρηματιστηριακές προθέσεις των Γερμανών, καθώς οι φήμες διογκώνονται καθημερινά …

Κατ’ αρχήν, είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται ότι μεταξύ των διοικήσεων ΔΕΗ και ΟΤΕ επικρατεί ένα ψυχροπολεμικό κλίμα!

Το οποίο αποδίδεται στην επιμονή Στάσση να υπάρξει διείσδυση της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού στις οπτικές ίνες, με ταυτόχρονη συνεργασία – μετοχική, επιχειρηματική ή και τα δύο- με μεγάλο τηλεπικοινωνιακό πάροχο όπως ενδεικτικά αναφέρεται ο όμιλος Wind – Nova- Forthnet, του Ν. Σταθόπουλου και της BC Partners!

Ο ΟΤΕ φέρεται να αντιστέκεται σθεναρά στο σενάριο αυτό και να εξαντλεί μάλιστα όλες του τις δυνατότητες προκειμένου να το αποτρέψει. Λέγεται μάλιστα ότι υπήρξε σχετική αναφορά με αφορμή την επίσκεψη του ισχυρού άνδρα της Deutsche Telekom στο Μέγαρο Μαξίμου!

Ταυτοχρόνως και υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί κύκλοι τάσσονται ενάντια στις προθέσεις του μάνατζερ της ΔΕΗ, ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι έχει ήδη υπάρξει «κυβερνητικό βέτο» προς τον Γ. Στάσση να θέσει τέλος σε αυτού του τύπου τα αναπτυξιακά πλάνα σε σχέση με τις τηλεπικοινωνίες!

Ωστόσο το θέμα δεν είναι τόσο απλό καθώς ο Γ. Στάσσης φέρεται να εμφανίζει τάσεις αυτονόμησης από την «ορθόδοξη» κυβερνητική γραμμή και να επιμένει στη στρατηγική του με τις οπτικές ίνες καθώς και ντηλάρισμα με τηλεπικοινωνιακό όμιλο, γεγονός που περιπλέκει τα πράγματα!

Την ίδια ώρα πάντως, με αφορμή την αλλαγή της …ποσόστωσης ή …δοσολογίας αν θέλετε στην διανομή των κερδών του ΟΤΕ, που από 70-30 μετατρέπεται σε 50-50 όσον αφορά την κατανομή μερισμάτων στους μετόχους και την αγορά ίδιων μετοχών, οργιάζουν οι φήμες ότι μεθοδεύεται η έξοδος από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου.

Καθώς με βάση τα νέα δεδομένα η Deutsche Telekom πολύ σύντομα θα υπερβεί το 51% των μετοχών του ΟΤΕ, από το οριακό 49,2% που κατέχει σήμερα, εξέλιξη που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε Δημόσια Πρόταση προς το ευρύ επενδυτικό κοινό!

Και πιθανόν πίσω από την κίνηση αυτή να κρύβεται μια ολόκληρη στρατηγική των Γερμανών για την δανειακή αξιοποίηση του πιο καλού της εταιρικού σχήματος που κατέχει υπό τη μορφή θυγατρικής!