Στο τι καιρό θα κάνει τον Αύγουστο απαντά, σε νέο του δημοσίευμα, το Forecast Weather, επισημαίνοντας ότι «πολύ καλά έως άριστα πήγε η εκτίμηση Ιουλίου αφού πραγματικά οι θερμοκρασίες βρέθηκαν κοντά στους 2 με 4 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές ενώ λίγο μικρότερες ήταν οι αποκλείσεις γύρω από το Αιγαίο λόγω των συνεχιζόμενων βοριάδων».

Τι καιρό θα κάνει τον Αύγουστο

Για τον νέο μήνα Αύγουστο η πιθανή πορεία του καιρού ανά πενθήμερο είναι η εξής:

  • 1 έως 5 Αυγούστου: Καλός καιρός σε όλη τη χώρα από άποψη φαινομένων και μόνο στις 5 του μήνα δεν αποκλείονται λίγες παροδικές βροχές στη Θεσσαλία τη Μακεδονία και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας άνευ σημασίας. Θερμοκρασίες σε υψηλά επίπεδα πρώτα στα δυτικά 37 με 40 βαθμούς ενω στις 3 και 4 του μήνα παροδικά και στην ανατολική χώρα 39 με 41 ενώ στις 5 του μήνα θα πέσει στην βόρεια Ελλάδα κοντά στους 33 με 36.
  • 6 έως 10 Αυγούστου: Καλός καιρός τα κεντρικά νότια και θαλάσσια τμήματα της χώρας με λίγες παροδικές καταιγίδες στις 6 και 7 του μήνα κυρίως στη βόρεια Ελλάδα τα ορεινά της Θεσσαλίας και την Ηπειρο με σταδιακή βελτίωση μετά. Θερμοκρασίες σε υψηλά για την εποχή επίπεδα αρχικά κοντά στους 36 με 38 βαθμούς και με την πάροδο των ημερών σταδιακά προς τους 38 με 40 και ενδεχομένως στα δυτικά να σημειώνονται και 41 με 42 βαθμούς κελσίου αντίθετα λίγο χαμηλότερες σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς της Εύβοιας και περιοχών της ανατολικής και νότιας νησιωτικής χώρας που επηρεάζονται από βοριάδες. Πολύ πιθανό πάνω από 80% για καύσωνα αυτό το πενθήμερο .
  • 11 έως 15 Αυγούστου: Συνεχίζεται το κύμα καύσωνα σε όλη τη χώρα με υψηλές θερμοκρασίες τοπικά στα κεντρικά και νότια και πάνω από 40 με 41 βαθμούς κελσίου κάποιες από τις ημέρες και με σημαντική απουσία φαινομένων παντού. Πάνω από 95% η πιθανότητα καύσωνα αυτό το πενθήμερο. Απουσία φαινομένων της περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με πιθανότητα για λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στην κεντρική ανατολική Μακεδονία και Θράκη και ενδεχομένως λόγω των βοριάδων και στην λίγες από τις ημέρες .
  • 16 με 20 Αυγούστου: Συνεχίζονται υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα πάνω από 36 με 37 βαθμούς κελσίου με πιθανότητα πάνω από 50% να έχουμε και κύμα καύσωνα δηλαδή θερμοκρασίες πάνω από 37 με 38 βαθμούς κελσίου κάποιες από τις ημέρες σε ευπαθείς περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας. Απουσία φαινομένων στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης .
  • 20 έως 25 Αυγούστου: Θερμοκρασίες υψηλότερες από τις κανονικές κατά 2 με 5 βαθμούς κελσίου κυρίως στα δυτικά κεντρικά ανατολικά και νότια ενώ στην ράχοκοκαλιά της Πίνδου λίγο χαμηλότερες. Πιθανότητα πάνω από 50% για θερμοκρασίες 37 με 38 βαθμών κελσίου και πάνω. Γενικά απουσία φαινομένων στις περισσότερες περιοχές της χώρας μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
  • 26 έως 31 Αυγούστου: Πολύ ζεστός καιρός φαίνεται να συνεχίζεται και τις τελευταίες ημέρες του μήνα με θερμοκρασίες 36 με 38 βαθμούς κελσίου μάλλον θα θεωρούνται δεδομένες τις περισσότερες από τις μέρες. Συνεχίζεται η ανομβρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας πιθανότητα μόνο για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στην κεντρική ανατολική Μακεδονία και Θράκη κάποιες από τις ημέρες μόνο τις θερμές ώρες.

Διαβάστε ακόμη: