Μαραθώνια ήταν η απολογία της γνωστής DJ και δύο ακόμη αντρών που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών στη Μύκονο.

Η γνωστή DJ αρνήθηκε τις κατηγορίες και μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Εγγύηση 5.000 ευρώ και εμφάνιση στις ελληνικές προξενικές αρχές στη Βαρσοβία είναι οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στην DJ.

Η νεαρή αρνήθηκε ότι συμμετείχε στο κύκλωμα που εντοπίστηκε από τις ελληνικές αρχές να διακινεί ναρκωτικά στο νησί των ανέμων. Το κατηγορητήριο έλεγε ότι είχαν νοικιάσει ένα σπίτι στην Ψαρού και από εκεί γίνονταν οι συνεννοήσεις για την πώληση των ναρκωτικών. Έκαναν ντελίβερι με ένα smart και μάλιστα παρέδιδαν τα ναρκωτικά σε πολυσύχναστα μέρη στη Μύκονο.

«Δεν έχω σχέση με τα ναρκωτικά. Ήρθα στη Μύκονο στις 8 Ιουλίου και θα έφευγα στις 8 Αυγούστου για να παίξω μουσική. Ήρθα μόνο για 30 ημέρες και δεν ξέρω για τη διακίνηση. Οι άλλοι δύο άντρες προφυλακίστηκαν» υποστήριξε.

Μύκονος: Πώς δρούσε το κύκλωμα ναρκωτικών

Η νεαρή κοπέλα, σύμφωνα με την Aστυνομία, είχε αναλάβει χρέη συνοδού του αρχηγού της οργάνωσης στα ραντεβού που έκλειναν για να πουλήσουν τα ναρκωτικά, για τα οποία είχαν φτιάξει και… μενού.

Η νεαρή, με καταγωγή από την Πολωνία, ως συνοδός βοηθούσε στο να «ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες εντοπισμού τους από τις Αρχές».

Κατά την σύλληψη της, οι αστυνομικοί εντόπισαν πάνω της ένα φιαλίδιο το οποίο είχε τέσσερις κάψουλες και δύο χάπια ουσιών άγνωστης χημικής σύστασης. Η ίδια, πάντως, αρνήθηκε ότι έκανε διακίνηση ναρκωτικών και εστίασε στην επαγγελματική της ενασχόληση ως DJ που της αποφέρει ούτως ή άλλως πολλά χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 26χρονη μελαχρινή καλλονή με τις δεκάδες εμφανίσεις ως DJ και τους χιλιάδες ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διατηρούσε ερωτική σχέση με τον 40χρονο, επίσης Πολωνό, dealer ναρκωτικών.

Αυτός φρόντιζε να κυκλοφορεί μαζί της στα περισσότερα κοσμικά μέρη, ώστε να μην κινεί υποψίες, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι την έπαιρνε ακόμη και στα ραντεβού με τους υποψήφιους πελάτες.

Τελικά η οργάνωση αποδομήθηκε από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου σε συνεργασία με το ειδικό κλιμάκιο Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα: Ο αρχηγός, ο ντελιβεράς και η DJ.

Όπως προκύπτει από την Αστυνομία, ο 40χρονος είναι το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης που συντόνιζε τις πωλήσεις ναρκωτικών από την οικία-καβάντζα, πραγματοποιώντας με τους υποψήφιους αγοραστές τις απαραίτητες επικοινωνίες μέσω διαδικτυακών εφαρμογών.

Όσο αφορά τον τρίτο συλληφθέντα, πρόκειται για έναν 37χρονο που ήταν επιφορτισμένος με την παράδοση των ναρκωτικών ουσιών, με τη μέθοδο του «delivery». Φρόντιζε μάλιστα για την απόκρυψη του, οι συναντήσεις, να πραγματοποιούνται σε πολυσύχναστα μέρη.

Μύκονος: Το… μενού με τις τιμές

Η εγκληματική οργάνωση είχε αποκομίσει από την δράση της στην Μύκονο μεγάλα χρηματικά ποσά καθώς σε έρευνες που έγιναν κατασχέθηκαν τουλάχιστον 65.880 ευρώ και 17.171 δολαρίων ΗΠΑ, εκ των οποίων το χρηματικό ποσό των 59.220 ευρώ και 16.891 δολαρίων ΗΠΑ καθώς και το χρηματικό ποσό των 240 λιρών Αγγλίας, βρέθηκαν σε τσάντα πλάτης που πέταξε ο 40χρονος Αρχηγός κοντά στο σπίτι – καβάντζα κατά την προσπάθεια του να διαφύγει της σύλληψης κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, ενώ υπολογίζεται βάσει των κατασχεθέντων κατά τις έρευνες ποσοτήτων ναρκωτικών ότι θα αποκόμιζε επιπλέον όφελος ύψους περί των 30.000 ευρώ.

Η εγκληματική ομάδα είχε καταρτίσει και τιμοκατάλογο για τα ναρκωτικά που πουλούσε, με το κάθε γραμμάριο κοκαΐνης να κυμαίνεται από 100 έως 160 ευρώ ανάλογα με την καθαρότητα της, την κεταμίνη να κυμαίνεται κι αυτή στα 100 ευρώ, τα «μανιτάρια» λίγο πιο χαμηλά στα 80 ευρώ, ενώ στα ίδια χρήματα (80 ευρώ) ήταν και η τιμή για ένα βραχάκι MDMA. Πιο φθηνή η κάνναβη, καθώς τα 5 γραμμάρια σε ακατέργαστη μορφή κόστιζαν 120 ευρώ ενώ η τιμή ήταν ίδια αλλά 3,5 γραμμάρια κατεργασμένη.

Διαβάστε ακόμη: