Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Τι έδωσαν και τι πήραν οι τράπεζες

-Μετά τα «μπινελίκια» με τον Σταικούρα που χειρίσθηκε λανθασμένα και επικίνδυνα την υπόθεση!

-Η συμφωνία με την κυβέρνηση για τα στεγαστικά , θα «κόψει» τα bonus των τραπεζιτών και τη διαφήμιση από τηλεόραση, κυριακάτικες εφημερίδες!


Το γεύμα Ελ. Βρεττού με Γ. Πάσχα με… κυρίως μενού την ΑΜΚ της Attica bank , την Ellington και τα 300 εκατ. του 9μήνου
-Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση η Επ. Κεφαλαιαγοράς απέναντι στο επενδυτικό κοινό στην περίπτωση που οι προβλέψεις δεν ενταχθούν στα αποτελέσματα
Καρφώνει τις κεντρικές τράπεζες η Black Rock – «Θα είναι υπεύθυνες για την πρωτοφανή ύφεση που θα ζήσουμε»


Το «σύστημα» της Εύας Καϊλή, οι ΜΚΟ, η διαφθορά και οι δωροδοκίες
-Ο ιδιότυπος αχταρμάς υπουργών, πρώην επιτρόπων της Ε.Ε., πρεσβευτών, λομπιστών, Ελληνοαμερικανών παραγόντων, ακόμη και τραγουδιστών που χρησιμοποιήθηκαν για να υπάρξει πρόσβαση σε ισχυρά κέντρα!
-Η ομολογία Τζιόρτζι για τις ΜΚΟ, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και επιβάλει την παρέμβαση των Αρχών!


Οι 3 προτεραιότητες του Χόλτερμαν (Real Estate, Τράπεζες, Παραχωρήσεις), το «βαρίδι» του Άκτορα, και η σφήνα Κούτρα που φιλοδοξεί να επιστρέψει στο παιχνίδι!
-Ο Ολλανδός του Ελλάκτορα ποντάρει στη Reds (νέα Lamda), σκοπεύει να αναδειχθεί μεγαλύτερος μέτοχος της Alpha Bank και επενδύει στις Παραχωρήσεις!


Η… ξεχασμένη συμφωνία Sky Express – Qatar Airways και οι Βρυξέλλες!
-Σε άλλη βάση πλέον το κορυφαίο ντιλ του Γιάννη Γρύλλου που προβαλλόταν ως ένα από τα πιο ισχυρά χαρτιά της εταιρίας!
-Από ποιους επιδιώκεται το πάγωμα της συμφωνίας που υπεγράφη το 2019 και που άνοιγε τα σύνορα για την αγορά του Αραβικού κόλπου και της Μ. Ανατολής!


Το δήθεν ζήτημα αποκρατικοποίησης των «κρατικών» τραπεζών
-Η υποτιθέμενη ενεργοποίηση από το ΤΧΣ των διαδικασιών για πώληση του 20% της Εθνικής και του 26% της Τράπεζας Πειραιώς
-Οι μπαρούφες Πατέλη (με Λινάτσα ή χωρίς) και Σταϊκούρα για το (προσχηματικό) ενδιαφέρον Αράβων και Ιταλών για το 20% της Εθνικής και το 26% της Τράπεζας Πειραιώς!


Ποιοι μεθοδεύουν την παραγραφή του σκανδάλου της Folli-Follie;
-Γιατί αδρανεί η κυβέρνηση; Θα παρέμβει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου; Ποιοι πάνε να «καθαρίσουν» τους Κουτσολιούτσους; Ποιο σύστημα κρύβεται από πίσω;
-Οι 3 δικαστές του Εφετείου Αθηνών που εκδικάζουν την υπόθεση κάνουν λόγο για μεθοδεύσεις της διαδικασίας που αποσκοπούν στην παραγραφή σοβαρών κακουργημάτων, με ευθύνη της Πολιτείας!


Όταν «κέντρα», εκδοτικά συγκροτήματα και επιχειρηματικά συμφέροντα πρότειναν τον Μαργαρίτη Σχοινά για πρωθυπουργό κοινής αποδοχής σε συγκυβέρνηση Ν.Δ.- ΚΙΝ.ΑΛΛ.
-Με ποια ιδιότητα παρέστησαν στο γεύμα του Μπιν Σαλμάν στον Αστέρα Βουλιαγμένης Μαργαρίτης Σχοινάς και Εύα Καϊλή, όταν είναι γνωστή η ευαισθησία της Ε.Ε. σε μείζονος σημασία ζητήματα Δημοκρατίας;


Ξέπλυμα και ΣΔΟΕ «ψάχνουν» την Εύα Καϊλή για αγορά οικοπέδου 10 στρεμμάτων «πάνω στη θάλασσα» στο Ιστέρνι της Πάρου, αντί 450.000 ευρώ
-Πρόκειται για προνομιακό οικόπεδο με παλαιά άδεια, ιδιοκτησίας Κ. Τουλούπα, που χτίζει υπόγειο, ισόγειο, όροφο, πισίνα ή πισίνες!


Τόλης όπως Χάρης: Γιατί ο Τσίπρας βλέπει τον πρώην τραπεζίτη ως τον νέο Παμπούκη!
-Οι ηθικοί αυτουργοί της κατάρρευσης των τραπεζών και της εποχής των μνημονίων! Θέλει ο Αλέξης να ταυτιστεί μαζί τους;


Η Μη Κερδοσκοπική εταιρία «MADE GROUP» της Μανταλένας Καϊλή και οι χρηματοδοτήσεις – επιδοτήσεις από υπουργεία και οργανισμούς!
-Ποιοι δημόσιοι λειτουργοί έβαλαν την υπογραφή τους; Με πόσα λεφτά επιδοτήθηκε η αδερφή της Εύας Καϊλή; -Η «Αγιορείτικη Παράδοση» ΙΚΕ και η ανάπτυξη δραστηριότητας με φόντο Εκκλησία – Αγιον Όρος!


Τα «γλειψίματα» στη Δικαιοσύνη με αφορμή τον «εύκολο στόχο», ο «Σάπιος» που κυνηγά την «Σαπίλα» και η Αρχή για το ξέπλυμα που δεν μπορεί να συνεδριάσει γιατί ο Τσιάρας δεν έχει ορίσει εκπρόσωπο στην ολομέλεια!

-Στον αέρα το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων της Εύας Καϊλή από την Αρχή για το ξέπλυμα με ευθύνη του υπ. Δικαιοσύνης! Σε τι αποσκοπεί η άνευ προηγούμενου υπερπροβολή του έργου της Δικαιοσύνης;


Ποια είναι η τράπεζα της Καϊλή; Με ποιο συστημικό πιστωτικό ίδρυμα διατηρεί προνομιακή σχέση για τις εν Ελλάδι δουλειές της στο real estate;
-Η επαφή ανάγεται πολλά χρόνια πριν, όταν η φέρελπις τότε τηλεπαρουσιάστρια εκ Θεσσαλονίκης βρέθηκε στην Αθήνα και δανείστηκε από την συγκεκριμένη τράπεζα για να αποκτήσει το «σπιτάκι» της στην πρωτεύουσα!


Η τιμή του χαλκού αναμένεται να εκτοξευθεί το 2023
-Τι εκτιμούν οι αναλυτές της Wall Street για το μέταλλο – «βαρόμετρο» της παγκόσμιας οικονομίας


Από τον Άννα στο Καϊάφα το πλαφόν φυσικού αερίου
-«Οι διαβουλεύσεις τελείωσαν, είμαστε στο σημείο μηδέν» λέει η Ελλάδα – Η Ούρσουλα μας προετοιμάζει για παραπομπή (και πάλι) στη Σύνοδο Κορυφής


Πάροχοι ρεύματος σε Σκρέκα: Σταματήστε τώρα τον ενεργειακό τουρισμό!
-Έρχεται και επίσημα η επιβολή φόρου στα υπερέσοδα – Ανεβαίνουν οι τιμές ρεύματος – Ποιος θα πληρώσει τις επιδοτήσεις;

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου Νοεμβρίου