Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, και το Σεπτέμβριο, ο τουρισμός θα συνεχίσει το το θετικό του σερί. Την πρώτη εβδομάδα, από τις 30 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου πιο συγκεκριμένα, όπως δείχνουν τα δεδομένα από την εταιρεία μετρήσεων ταξιδιωτικών δεδομένων OAG, έχουν προγραμματιστεί 702 χιλιάδες θέσεις σε διεθνείς εισερχόμενες πτήσεις.

Την εβδομάδα από τις 6 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, ο αριθμός των θέσεων από το εξωτερικό διαμορφώνεται επίσης υψηλά, στις 702 χιλιάδες. Πρόκειται για νούμερα που κινούνται πάνω από τις επιδόσεις του Ιουλίου.

Αυτή τη στιγμή, γίνεται χαμός ΑΠΟ τουρίστες παντού” δήλωσε ο κ. Νίκος Χαλκιαδάκης πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου τονίζοντας ότι από τις 10 Ιουλίου και μετά η τουριστική κίνηση μοιάζει με εκείνη του 2019.

“Ο κόσμος έχει μπουχτίσει με την πανδημία, θέλει διακοπές”, είπε σημειώνοντας ότι αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός η σεζόν θα κλείσει περίπου στις 10 Νοεμβρίου, με ταξιδιωτικές εισπράξεις ύψους 2 δις ευρώ.

Τουρισμός το Σεπτέμβριο – Η μάχη των εσόδων

Ο Ιούλιος έφερε έσοδα που κυμάνθηκαν στο 70%-75% των εσόδων του 2019, όταν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις είχαν φτάσει τα 3,645 δισ. ευρώ (αναμένονται τα επίσημα στοιχεία από την ΤτΕ).

Για τον Αύγουστο, υπάρχει η πεποίθηση ότι οι ζημιές θα καλυφθούν σε σημαντικό βαθμό, ακόμη και σε ποσοστό 80% σε σύγκριση με δύο χρόνια πριν (τον Αύγουστο του 2019 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις
διαμορφώθηκαν στα 4,104 δισ. ευρώ).

Τα πάντα φυσικά θα εξαρτηθούν από τα υγειονομικά δεδομένα. Αν και σύμφωνα με την Κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα ενός νέου lockdown, η εκτόξευση της διασποράς και η μετάλλαξη Δέλτα, μπορεί να ανατρέψουν τα δεδομένα.