Τριακόσιοι εθελοντές χρειάστηκαν για να στολίσουν τον Λευκό Οίκο φέτος, οι οποίοι χωρίστηκαν σε οκτώ ομάδες, με κάθε μία από αυτές να παίρνει το όνομα ενός ταράνδου του Άγιου Βασίλη.

Ακολουθούν μερικοί αριθμοί πίσω από τη φετινή διακόσμηση: 

5,5 μέτρα του επίσημου Χριστουγεννιάτικου δέντρου 

Τι χρειάζεται για να στολιστεί ο Λευκός Οίκος για τα Χριστούγεννα; -1

Όταν ξεκίνησε ο σχεδιασμός αυτή την άνοιξη, η Τζιλ Μπάιντεν είπε στην ομάδα της ότι ήθελε οι επισκέπτες να βιώσουν τη διακόσμηση μέσα από τα μάτια ενός παιδιού.
Αυτή περιλαμβάνει ένα μεγάλο τρένο που γυρίζει γύρω από το επίσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Λευκού Οίκου, ένα έλατο μήκους 5,5 μέτρων και αμέτρητες μπαλαρίνες από papier-mâché.

2 αδελφές της πρώτης κυρίας στο σώμα εθελοντών

Τι χρειάζεται για να στολιστεί ο Λευκός Οίκος για τα Χριστούγεννα; -2

Οι δύο μικρότερες αδερφές της Τζιλ Μπάιντεν, οι οποίες είναι δίδυμες, ήταν μέλη των εθελοντών φέτος. Οι εθελοντές εγγράφηκαν από τον Αύγουστο και τα καθήκοντά τους περιελάμβαναν τη συλλογή 500 επιστολών προς τον Άγιο Βασίλη. Μια μικρότερη ομάδα 75 εθελοντών και το προσωπικό του Λευκού Οίκου θα περάσει περίπου δύο ημέρες κατεβάζοντας τα διακοσμητικά.

Τι χρειάζεται για να στολιστεί ο Λευκός Οίκος για τα Χριστούγεννα; -3

142.425 χριστουγεννιάτικα φωτάκια 

Το πρώτο δέντρο που θα συναντήσουν οι επισκέπτες είναι ένα μεγάλο έλατο αφιερωμένο στις οικογένειες εκείνων των οποίων οι συγγενείς έχουν πεθάνει ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής τους θητείας. Υπάρχουν άλλα 97 δέντρα σε όλο το συγκρότημα.

6 σεφ ζαχαροπλαστικής 

Τι χρειάζεται για να στολιστεί ο Λευκός Οίκος για τα Χριστούγεννα; -4

Χρειάζεται μια ομάδα σεφ, που θα εργάζεται περίπου τρεις εβδομάδες για να συναρμολογήσει το σπίτι από gingerbread, 136 κιλών, που απαιτεί 40 φύλλα ζύμη για μπισκότα ζάχαρης, 40 φύλλα ζύμη με gingerbread, 40 κιλά ζαχαρόπαστα, 13 κιλά σοκολάτα και 22 κιλά γλάσο.

100.000 άτομα που περίμεναν να δουν τα στολίδια αυτοπροσώπως φέτος

Η Τζιλ Μπάιντεν έγνεψε στον κόσμο σε «ταραχώδεις στιγμές» έξω από τις πύλες και είπε ότι ελπίζει πως η μεταμόρφωση του Λευκού Οίκου θα μπορούσε να διαπεράσει τις δυσκολίες, έστω και για λίγο.

Διαβάστε ακόμη: