Ο κύβος ερρίφθη και είναι πλέον θέμα χρόνου, πιθανόν λίγων μόνο ωρών η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κεραυνός εν αιθρία» για πολλούς στο πολιτικό σκηνικό, που βλέπουν έναν τολμηρό ή θρασύ (είναι θέμα οπτικής γωνίας) άγνωστο ως χθες 35άρη να επιχειρεί είσοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή και να διεκδικεί με πιθανότητες (πόσες μένει να φανεί) την ηγεσία του δεύτερο τη τάξει πολιτικού κόμματος της χώρας .

Μάλιστα όχι οποιουδήποτε κόμματος , αλλά οργανισμού που θεωρείται – σωστό ή λάθος , λίγη σημασία έχει- ότι δυσκολεύεται με κάθε νέο , που δύσκολα εκτρέπεται από πεπατημένες και «παραδόσεις» , η ανέλιξη στο οποίο απαιτεί πολλά έτη κομματικής θητείας και κοινωνικούς «αγώνες» που καλό θα είναι να έχουν αφετηρία τους σε 15μελή συμβούλια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Έτσι ευλόγως πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας αναρωτιούνται « καλά που βρίσκονταν τόσα χρόνια» ο Κασσελάκης;

Ήδη στελέχη του κόμματος που δεν βλέπουν και τόσο θετικά την ανατροπή της κομματικής ιεραρχίας , έχουν αρχίσει την …γκρίνια, κάποια εξ αυτών εισηγούνται πειθαρχικά μέτρα ( άλλο και ετούτο !) , κατά του νέου υποψηφίου.

Όμως η απάντηση στο ερώτημα, που βρισκόταν τόσο καιρό ο Κασσελάκης, είναι πολύ απλή και δίνεται από την απλή ανάγνωση του βιογραφικού του.

Είναι λεπτομερής σε όλα τα σημεία, ακόμη και για την προσωπική του σχέση μπορεί να μάθουν αν αυτό ικανοποιεί την περιέργεια πολλών συμπολιτών μας.

Όσο για τους κομματικούς αντιρρησίες , είναι φανερό ότι «βγαίνουν από τα νερά τους» , πιθανόν διότι έχουν απωλέσει κάθε δυνατότητα να δουν την ελληνική κοινωνία , χωρίς τις προσφιλείς τους κομματικές διόπτρες.

Αντί λοιπόν να πανηγυρίζουν ότι η μέχρι χθες βαρετή διαδικασία για την εκλογή του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα , γίνεται πρωτοσέλιδη στις εφημερίδες και βασικό θέμα στα μέσα ενημέρωσης, εκφράζουν τη δυσφορία τους γιατί από τον Κασσελάκη λείπουν «κομματικά ένσημα», ως αυτό να είναι το πρόβλημα σήμερα για την σύγχρονη αριστερά.

Αλλά και στην αντίπερα όχθη , η κατάσταση μοιάζει συγκεχυμένη. Βασικό στοιχείο κριτικής της συντηρητικής παράταξης προς τον Αλέξη Τσίπρα υπήρξε μέχρι σήμερα τα κακά αγγλικά που άρθρωνε επί πρωθυπουργίας του ( κατά τις πληροφορίες μας η πρόοδος του σήμερα είναι εκπληκτική , αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος) και η έλλειψη επαγγελματικής εμπειρίας των «κομματοδίαιτων» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι αλήθεια πως θα δυσκολευτούν αρκετά απέναντι σε έναν κοσμοπολίτη , πολύγλωσσο, αυτοδημιούργητο επιχειρηματία που δεν έχει δουλειές στην Ελλάδα, σε περίπτωση εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη .

Με την υποψηφιότητα του ο Στέφανος Κασσελάκης , ανακατεύει το τέλμα της πολιτικής μας ζωής και αυτό είναι θετικό από πάσης απόψεως. Θα πρέπει αυτό να το αντιληφθούν και εκείνα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δυσφορούν, άλλωστε ο λόγος του δεν μοιάζει life style, είναι to the point, προφανώς από τούδε και το εξής απαιτούνται να δείξει πολλά, και για να τολμά αυτό το βήμα θα το έχει μελετήσει καλά.

Μόλις άλλωστε μπήκε στο φακό των αδηφάγων μέσων και της απαιτητικής κοινωνίας και τώρα αρχίζει να κρίνεται . Διότι υπάρχει «ημερομηνία λήξης» , αν πρόκειται για κίνηση εγωκεντρισμού και αυτοεπιβεβαίωσης …

Κάτι τελευταίο , αλλά για την ομάδα αυτού του site, σημαντικό : Από τις 7 Αυγούστου το radar , πρώτο στο σύνολο του μέσων ενημέρωσης τόσο εντύπων όσο και ηλεκτρονικών είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του Κασσελάκη ενώ στις 12 Αυγούστου ακολούθησε και η έντυπη axianews.

Πολλοί δεν το πίστεψαν , θεώρησαν ότι πρόκειται για «ρεπορτάζ του Αυγούστου».

Όπως όμως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις το ρεπορτάζ μας ήταν πλήρως τεκμηριωμένο. Ας το ξαναδιαβάσουν, όσοι αμφιβάλλουν …

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέμπτος υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;

Διαβάστε ακόμη: