Ο Γιάνης Βαρουφάκης, έπεσε θύμα απάτης, καθώς διαφήμιση τον εμφανίζει να παροτρύνει τον κόσμο να αγοράσει bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter «είναι ψέματα επιτηδείων», επισημαίνοντας ότι από το 2010 συμβουλεύει εναντίον της αγοράς τέτοιων κρυπτονομισμάτων.

Αφορμή γι’ αυτή τη δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη στάθηκε η κυκλοφορία μιας διαφήμισης η οποία επικαλούνταν αποκλειστική συνέντευξη του κ. Βαρουφάκη που δήθεν προπαγάνδιζε υπέρ μιας τέτοιου τύπου επένδυσης. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 υπογραμμίζει ότι ο ίδιος ουδέποτε έδωσε μια τέτοια συνέντευξη και κάνει λόγο για «ψευδή αναφορά».

Ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται να δίνει συνέντευξη στη δημοσιογράφο Μαρία Βούσουλα και να εξηγεί πώς έβγαλε πολύ γρήγορα 1,3 εκατομμύρια ευρώ, επενδύοντας σε πλατφόρμα του bitcoin. Ωστόσο αυτή η …υποτιθέμενη συνέντευξη δεν έγινε ποτέ.

«Κυκλοφορεί σε pop-up διαφημίσεις μια απολύτως ψευδής αναφορά σε συνέντευξή μου που δεν έδωσα ποτέ όπου παροτρύνω, δήθεν, τον κόσμο να αγοράσει bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. Είναι ψέμματα επιτήδειων! Πάντα & παντού, από το 2010, συμβουλεύω ΕΝΑΝΤΙΟΝ αγοράς κρυπτονομισμάτων» τονίζει ο κ. Βαρουφάκης.