Λίγες μέρες πριν τη δημοπρασία με μια δήλωση έξι σελίδων από το Man Ray Trust, το οποίο δημιουργήθηκε από τη χήρα του καλλιτέχνη, Juliet Man Ray, η οποία πέθανε το 1991, αμφισβητούσε τη νομιμότητα της ιδιοκτησίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των έργων που προσφέρθηκαν για δημοπρασία από τη συλλογή του επί σειρά ετών βοηθού του Lucien Treillard, και της συζύγου του Edmonde.
 
Το ίδρυμα Man Ray Trust αμφισβήτησε την ιδιοκτησία των 148 από τις 188 παρτίδες που προσφέρθηκαν. Μάλιστα το ίδρυμα θεώρησε ότι η πώληση γίνεται τώρα εκ του πονηρού τριάντα χρόνια μετά τον θάνατο της χήρας του διάσημου καλλιτέχνη, αφού ο γαλλικός νόμος μετά την 30ετία αίρει τον περιορισμό για την υποβολή ζητημάτων τίτλου.
MAN RAY (1890–1976)
Ο οίκος Christie’s είπε από τη μεριά του ότι διεξήγαγε εκτενή έρευνα για τη συλλογή και διαβουλεύτηκε με αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες όπως ο Γάλλος επιμελητής Emmanuelle de L’Ecotais.
Surrealist collection of Man Ray's assistant sells out at Christie's despite 'serious concerns about ownership' of most of the works | The Art Newspaper
Πριν τη δημοπρασία τα μέρη δεν ήρθαν σε συμφωνία, αλλά αυτό όπως σε ανάλογες περιπτώσεις δεν μετρίασε καθόλου τον ενθουσιασμό των αγοραστών.

Αρνητικά, ασημοτυπίες και εκδόσεις πουλήθηκαν σε τιμές πάνω από το αναμενόμενο όπως και το μοναδικό Main Ray’s Love Fingers, Line, Color, Shape, Space, Air (1951), το οποίο πωλήθηκε στα 187.500 ευρώ.
MAN RAY (1890-1976)
Man Ray (1890-1976)

 

 
 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.