Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο κ. Σκέρτσος, με ανάρτησή του στο Facebook, γνωστοποίησε ότι διαγνώστηκε θετικός σε rapid test, αλλά λόγω του τριπλού εμβολιασμού του έχει ήπια συμπτώματα. 

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι θετικός στον κορονοϊό είναι και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου

«Σήμερα το πρωί διαγνώστηκα θετικός στον κορωνοϊό μετά από rapid test. Χάρη στον τριπλό εμβολιασμό μου τα συμπτώματα έως τώρα είναι εξαιρετικά ήπια, μια μικρή ενόχληση στο λαιμό και ένας σποραδικός ξερόβηχας. Προχωρώ άμεσα σε εφαρμογή των πρωτοκόλλων απομόνωσης του ΕΟΔΥ και θα εργάζομαι από το σπίτι τις επόμενες ημέρες. Το εμβόλιο σώζει. Όσοι δεν έχουν κάνει ακόμη την πρώτη ή την τρίτη τους δόση ενώ το δικαιούνται, ας το πράξουν το συντομότερο δυνατό».

Στα 36.246 τα νέα κρούσματα τη Δευτέρα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη Δευτέρα 36.246 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 38 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.294.741 (ημερήσια μεταβολή +2.9%), εκ των οποίων 50.3% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 ανήλθαν στους 78, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.990 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ήταν στους 615 (58.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 έτη. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 522 (84.88%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 93 (15.12%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.780 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 437 (ημερήσια μεταβολή +9.25%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 413 ασθενείς.

Θωμαΐδης: Έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής σε 20 μέρες

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, ανέφερε σήμερα ότι «οι μετρήσεις στα λύματαδείχνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση, καθώς μέσα σε 20 μέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, είναι μετρήσεις που δεν έχουμε ξαναδεί προηγουμένως και έχουν αντίκτυπο στα θετικά κρούσματα που ανιχνεύει καθημερινά η κλινική επιτήρηση».

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσα ακριβώς θα είναι τα κρούσματα στην Αττική, αλλά επειδή είναι περίπου το 40% των συνολικών κρουσμάτων στην επικράτεια αυτά της Αττικής, σίγουρα τα κρούσματα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα» πρόσθεσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, ενώ απάντησε θετικά σε ερώτηση αν θα ξεπεράσουμε τα 20.000 κρούσματα.