Οι γηπεδούχοι περιόρισαν σε παθητικό ρόλο την ελληνική ομάδα στο πρώτο δεκάλεπτο, χωρίς όμως να απειλήσουν την εστία του Βλαχοδήμου.

Αρχικά, η Βόρεια Ιρλανδία πίεσε ψηλά και προκάλεσε… μπελάδες στους διεθνείς, οι οποίοι ωστόσο μετά τα πρώτα δέκα λεπτά άρχισαν να «κερδίζουν» έδαφος.

Τσιμίκας και Ρότα προωθούνταν όλο και περισσότερο, επιδιώκοντας συνεργασίες με Μάνταλο και Λημνιό, όχι πάντοτε όμως, με επιτυχία. Ενδεικτική η φάση του 18’, όταν ο Μάνταλος δεν έκανε καλή πάσα στον Τσιμίκα, οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν γρήγορα και έφθασαν στην πρώτη τελική, όταν το σουτ του ΜακΚαν κατέληξε στην αγκαλιά του Βλαχοδήμου.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να φθάσει απειλητικά στην αντίπαλη εστία. Την κεφαλιά του Γιακουμάκη μετά τη σέντρα του Μπακασέτα από δεξιά, μπλόκαρε ο Πίκοκ–Φάρελ.

Ο Σιώπης έκανε εξαιρετικό ματς στη μεσαία γραμμή. Στο 24’, κράτησε τη μπάλα με πολύ όμορφο τρόπο, την έδωσε τη σωστή στιγμή και άλλαξε γήπεδο… μαεστρικά.

Στο 33’, ο Λημνιός προχώρησε σε ολομέτωπη επίθεση ώσπου κόπηκε, αλλά στο 39’ μοίρασε την κατάλληλη στιγμή στον Μπακασέτα, ο οποίος με αριστερό κοντρόλ και δεξί πλασέ «εκτέλεσε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 0–1.

Εθνική ομάδα.

Είχε προηγηθεί η εντυπωσιακή αναχαίτιση του Τσιμίκα στον Μπράντλεϊ. Οι παίκτες του Πογιέτ θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, όταν το σουτ του Ρότα μέσα από την περιοχή και δεξιά, μετά την πάσα του Μπακασέτα, πέρασε άουτ.

Το 45άλεπτο έληξε με την Ελλάδα να έχει 61% ποσοστό κατοχής μπάλας και 85% ακρίβεια στις πάσες.

Παρά τη δυναμική επανέναρξη του ματς από πλευράς Βόρειας Ιρλανδίας, η Ελλάδα βρέθηκε πολύ κοντά στο 0–2. Ο Λημνιός έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Γιακουμάκης από θέση βολής φάνηκε να… σκόνταψε και έτσι, έχασε την ευκαιρία να εκτελέσει από κοντά στο 52’.

Από εκείνο το σημείο και ύστερα, οι γηπεδούχοι είχαν τη μπάλα στην κατοχή τους και έψαχναν τρόπο να «διασπάσουν» την ελληνική άμυνα, η οποία πολιορκήθηκε σε δύο – τρεις περιπτώσεις.

Στο 67’, ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε το σουτ του ΜακΓκιν, ενώ στο επόμενο λεπτό εκείνο του Ντέιβις πέρασε πάνω από το δοκάρι. Στο 69’ ο Πογιέτ πέρασε στο ματς τους Χατζηγιοβάνη αντί Λημνιού, Κουρμπέλη αντί Μπακασέτα και Παυλίδη αντί Γιακουμάκη. Αλλαγές προσώπων, διατηρώντας το 4–3–3. Η πρώτη φορά μετά το 52’ που θα μπορούσε να «χτυπήσει» η Ελλάδα και να σημειώσει δεύτερο γκολ ήρθε στο 75’.

Ο Σιώπης έκανε ένα ακόμα φοβερό κλέψιμο μπάλας, έφυγε στην αντεπίθεση, προτίμησε να πασάρει δεξιά στον Ρότα, ο οποίος κράτησε τη μπάλα, έχασε δευτερόλεπτα, δέχθηκε διπλό μαρκάρισμα και εν τέλει, η φάση ολοκληρώθηκε άδοξα.

Ο Πογιέτ στο 82’ έβαλε στον αγώνα τον Τζαβέλλα αντί του Σιώπη και άλλαξε τη διάταξη σε 5–3–2. Παυλίδης και Χατζηγιοβάνης ήταν, πια, στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Τζαβέλλας, λίγο μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, έκανε σκληρό φάουλ στον Τσαρλς, όμως, η καλή εκτέλεση του Λάφερτι κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Μέχρι το 90+5’, οι Έλληνες διεθνείς κατάφεραν να διαχειριστούν το 0–1 και να αρχίσουν νικηφόρα στον όμιλο του UEFA Nations League.

Βόρεια Ιρλανδία (Ίαν Μπάρακλαφ): Πίκοκ–Φάρελ, Μπράντλεϊ (62’ ΜακΓκιν), Έβανς, Μπάλαρντ, Λέιν (78’ Χιουμ), ΜακΝερ, Ντέιβις, Σάβιλ (79’ Σέα Τσαρλς), ΜακΚαν, Λάβερι (62’ Λάφερτι), Γουάιτ (71’ Ντιόν Τσαρλς).

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα (90+2’ Μπάλντοκ), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Μπακασέτας (69’ Κουρμπέλης), Σιώπης (82’ Τζαβέλλας), Μπουχαλάκης, Λημνιός (69’ Χατζηγιοβάνης), Μάνταλος, Γιακουμάκης (69’ Παυλίδης).