Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε στην οικογένεια του θύματος, που έχασε την ζωή του από την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος μετέβη άμεσα μαζί με την κ. Μίνα Γκάγκα στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από την ενημέρωσή του για το περιστατικό.

Ο κ. Πλεύρης ενημέρωσε πως ο ένας εκ των δύο τραυματιών νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Παράλληλα, σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια που ξεκίνησαν τη φωτιά.

«Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονταν, καθώς όπως καταλαβαίνετε η παρουσία οξυγόνου σε έναν χώρο που υπάρχει ανάφλεξη είναι πολύ επικίνδυνη. Το νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και οι γιατροί λειτούργησαν άμεσα, ειδικά ο κ. Τρύφων, ο οποίος παρείχε άμεσα την φροντίδα στους ασθενείς οι οποίοι σώθηκαν, και απέτρεψε να υπάρξουν χειρότερες καταστάσεις» ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας εξήγησε υπήρχε ταχεία προσπάθεια περίθαλψης των ατόμων που νοσηλεύονταν στην αίθουσα Covid, καθώς όλοι είχαν παροχή οξυγόνου. «Η πυροσβεστική αυτή την ώρα κάνει την εκτίμηση του συμβάντος, όπως επίσης και οι πραγματογνώμονες, ώστε να διευκρινιστούν τα αίτια για την πυρκαγιά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει νεότερη ενημέρωση, όπως επίσης δεν γνωρίζουμε αν υπήρξε αμέλεια ή όχι. Αναζητούμε τα πάντα, εξετάζουμε τα πάντα και δεν αποκλείεται τίποτα».

Ο χώρος που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά θα είναι άμεσα λειτουργικός, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, όπως και στο νοσοκομείο υπήρξε άμεση ενίσχυση από το 424. «Θα λειτουργήσει κανονικά, η πίεση που υπάρχει στα Covid περιστατικά άμεσα θα αποκατασταθεί. Από εκεί και πέρα γίνεται διερεύνηση για τα αίτια του συμβάντος. Η πραγματικότητα είναι πως η πυρκαγιά έσβησε άμεσα, ακόμη και η ενημέρωσή μας ήταν άμεση. Έγινε ταχύτατα η διακοπή της παροχής οξυγόνου, το οποίο είναι το πιο σημαντικό» και συμπλήρωσε ότι «το νοσοκομείο 424 ΓΣΝΕ είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η μεταφορά ασθενών. Στην επόμενή του εφημερία θα λειτουργήσει κανονικά».

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα στις δηλώσεις της ανέφερε ότι «θα έχει κλινική Covid το νοσοκομείο. Ήδη, όλα τα περιστατικά είναι μέσα στο νοσοκομείο. Θα μπορούσε να λαμπαδιάσει με τις παροχές οξυγόνου που έχει αυτήν τη στιγμή. Ευτυχώς, η φωτιά περιορίστηκε σε ένα θάλαμο. Λυπούμαστε πολύ και για τον ασθενή που πέθανε και για τους υπόλοιπους τραυματίες. Υπάρχει ένας ασθενής που είναι σοβαρά τραυματισμένος και οι υπόλοιποι είναι καλά».