Οι δύο Ρομά κατηγορούμενοι για την υπόθεση, οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα.

Δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο στο οποίο καταγράφεται καρέ – καρέ η ληστεία σε επιχείρηση στη Νέα Ευκαρπία της Θεσσαλονίκης, που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι (01/07). Στο απόσπασμα, φαίνονται λεπτό προς λεπτό, όλα τα στάδια της κινηματογραφικής ληστείας.

Αρχικά, φαίνεται η στιγμή που ο ένας εκ των δύο δραστών βγαίνει τρέχοντας από το γραφείο του 33άχρονου ιδιοκτήτη, με τον δεύτερο να τον καταδιώκει. Για κακή του τύχη όμως, ο 33άχρονος τον έπιασε και τον ακινητοποίησε κάνοντάς του κεφαλοκλείδωμα.

Ευδιάκριτα φαίνεται η μάχη που ακολούθησε μεταξύ ιδιοκτήτη και κακοποιού, προκειμένου εκείνος να απεγκλωβιστεί από τα χέρια του 33άχρονου και να επιβιβαστεί στο μαύρο αυτοκίνητο όπου τον περίμενε ο συνεργός του για να διαφύγουν, χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρνει.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο δράστης μπαίνει μέσα στο αυτοκίνητο μαζί με τον 33άχρονο που τον είχε «γραπώσει» για τα καλά. Ακριβώς εκείνο είναι και το σημείο, που ο οδηγός πατά γκάζι και φεύγει, με τον ιδιοκτήτη να κρέμεται κυριολεκτικά από το όχημα.

Το αποτέλεσμα ήταν οι κακοποιοί να τον σύρουν για τέσσερα ολόκληρα χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο.

Όσον αφορά τους δράστες, πρόκειται για δύο άνδρες Ρομά, ηλικίας 41 και 45 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν εντός ολίγων ωρών από τους αστυνομικούς που είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους και κατάφεραν να τους περάσουν χειροπέδες το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Σημαντικό ρόλο στη σύλληψή τους, διαδραμάτισαν τόσο το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες της βιοτεχνίας, όσο και η περιγραφή που έδωσε στους αστυνομικούς το 33άχρονο θύμα της ληστείας.

Παρακολουθήστε το βίντεο του «Πρώτου Θέματος»: