Ο βιολογικός πατέρας του παιδιού, το ζευγάρι που ήθελε να υιοθετήσει το βρέφος, ο δικηγόρος που θα μεσολαβούσε και ένας ακόμη 58άχρονος άνδρας καλούνται να λογοδοτήσουν στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης για την υπόθεση της απόπειρας παράνομης υιοθεσίας νεογέννητου που αποκαλύφθηκε τα προηγούμενα 24άωρα στη Θεσσαλονίκη.

Οι τέσσερις συλληφθέντες έλαβαν προθεσμία, για να απολογηθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Το ζευγάρι των υποψήφιων γονέων (49 και 47 ετών) θα κατέβαλε έως και 19.000 ευρώ για την πραγματοποίηση της παράνομης υιοθεσίας.

Η εισαγγελέας τούς απήγγειλε ποινική δίωξη για συμμορία, παράνομη μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου (κατ’ επάγγελμα), απόπειρα παράδοσης για υιοθεσία ανηλίκου και απόπειρα παραβίασης δικαιώματος αναφορικά με την υιοθεσία ανηλίκου.

Οι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία από την ανακρίτρια για να απολογηθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση. Στην ίδια δικογραφία, περιλαμβάνονται ακόμη η 38άχρονη βιολογική μητέρα κι ένας 58άχρονος, σεσημασμένος από τις Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Το «κουβάρι» άρχισε να… ξετυλίγεται, όταν την περασμένη Κυριακή (12/06) η 38άχρονη γυναίκα, βουλγαρικής καταγωγής, γέννησε στη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, φέρνοντας στον κόσμο ένα αγοράκι.

Όπως διαπιστώθηκε, είχε έλθει για αυτόν τον σκοπό από την πατρίδα της, συνοδεία του 37άχρονου συζύγου της. Οι κινήσεις τους, έβαλαν σε υποψίες το προσωπικό του νοσοκομείου και ενημερώθηκε η Αστυνομία, με αποτέλεσμα να αρχίσει έρευνα από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Το νεογέννητο αγοράκι επρόκειτο να παραδοθεί σε άτεκνο ζευγάρι που είχε απευθυνθεί προηγουμένως στον δικηγόρο, προκειμένου εκείνος να μεσολαβήσει για να υιοθετήσουν το παιδί χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως προέκυψε από την έρευνα των αρχών.

Τα χρήματα, που –κατά τη δικογραφία– είχαν συμφωνήσει να δώσουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας παράδοσης και υιοθεσίας του βρέφους, κυμαίνονταν από 17.000€ έως 19.000€.

Από την αστυνομική έρευνα εντοπίσθηκε ότι οι υποψήφιοι γονείς πλήρωσαν 1.435€ για έξοδα τοκετού νοσηλείας, όπως επίσης για έξοδα των μεσολαβητών.

Ο δικηγόρος είχε απευθυνθεί στον 58άχρονο, Βούλγαρο υπήκοο, που αναζητείται, για να βρει στην πατρίδα του ζευγάρι που ήταν διατεθειμένο να παραδώσει το νεογέννητο παιδί του, έναντι αμοιβής, σύμφωνα με τη δικογραφία.

Η έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή τόσο του Βούλγαρου μεσολαβητή, όσο και του δικηγόρου σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.